Гдје се најчешће крију криминалци из региона?

Сањин Сефић (25) који је после убиства две студенткиње на пешачком прелазу у Сарајеву, побегао у Србију, искористио је везе, сличне онима које последњих година користе сви бегунци од суђења и затворске казне.

Србија 13.10.2016 | 07:40
Гдје се најчешће крију криминалци из региона?
Тражење уточишта у региону показало се као прилично сигурна комбинација, поготово за припаднике организованих криминалних група који су код комшија пронашли логистику, али и нове послове који су им омогућавали зараду за даљи живот.


 
Бекства, међутим, нису резервисана само за звучна имена подземља. И обични људи, често без кривичног досијеа су, после првог злочина доносили одлуку о бекству, а поготово они, који у региони имају рођаке или пријатеље код којих могу да се сакрију.

Већина мало озбиљнијих играча, последњих година су као уточише бежали на Косово, али бежало се у свим смеровима ка Србији, Хрватској, Македонији...

Бекство након убиства Јелене Марјановић



Небојша Ројко из Борче, побегао је из Србије у априлу ове године када је полиција започела потрагу за убиством певачице Јелене Марјановић. Иако није имао везе са овим злочином, Ројко звани Вихор побегао је у БиХ, како би избегао издржавање затворске ксазне за раније почињено дело. Ухапшен је у Брчком И предат српској полицији.

Црногорци се најчешће крију у - Србији



У Србију је, како се претпоставља побегао Ј. Перовић за кога се сумња да је у марту прошле године у пљеваљском ресторану "Аполон" убио Драгану Пајовић, са којом је био у љубавној вези. Тело задављене девојке је пронађено у соби хотела, а њен нестанак су пријавили родитељи.

Иван Вујовић из Подгорице који је, због убиства осуђен на 14 година робије, побегао је из затвора у Бијелом Пољу, а у полицији верују да је побегао у Србију. Вујовић је за бекство имао помагаче и у затвору и ван њега.

У Србију је побегао и Горан Драгићевић из Пљеваља у априлу ове године, након што је убио бившу супругу Слободанку Ракочевић и њеног мужа Радоша Терзића. У потрази за Драгићевићем, црногорска полиција је пронашла његов аутомобил у селу Црни Врх недалеко од границе. Возило је било паркирано преко пута, а претпоставља се да је Драгићевић нелегално ушао у Србију. Он је касније ликвидиран у полицијској акцији.

Дилер, навијачи и убице уточиште пронашли на Космету



Предраг Вулићевић је побегао из Србије да би избегао избегао трогодишњу затворску казну због кријумчарења дроге и других криминалних дела. Он је уточиште пронашао на Космету, одакле се бавио растурањем хероина. Иако је имао заштиту моћних пријатеља, он је у марту прошле године ухапшен на Косову и Метохији, током саобраћајне контроле. Био је у притвору на Космету, али је онда пуштен, јер, како је тврдио његов адвокат, Србија није поднела захтев за екстрадицију.

Уточиште на Косову својевремено су 2011. нашли и вође навијачке групе "Алкатраз" Марко И. и члан те групе М. К., осумњичени за убиство Ивана Перовића из групе "Забрањени"



И Новосађани Филип Вилотијевић и Вукашин Смиљанић су после пуцњаве, 12. маја 2011. у којој је случајно убијена Тамара Радуловић у кафићу на Ади Циганлији у коме је њен брат славио дететов рођендан, побегли на Космет. За прелазак на Косову су имали озбиљну "везу", па су се полицајцима који су их зауставили представили лажним именима. Пуштени су да наставе пут, а уточиште су нашли у Пећи.

Међутим, "веза" их није штитила довољно дуго. Косовска полиција их је ухапсила И предала српским колегама на администартивном прелазу Мердаре, одакле су пребачени у Београд на суђење. Месец дана после пресуде, на две и по године затвора, Вилотијевић је у октобру прошле године убијен.

Убица из Брчког девет месеци у Србији

Мирко Боснић (24) из Брчког, који се сумњичи да је са Гораном Ристићем ножем на смрт избо суграђанина Милоша Дроцу (23) у мају прошле године, после злочина је побегао у Србију где је ухапшен девет месеци касније. Он је у септембру 2016. из Србије изручен правосудним органима Брчко дистрикта.

Вођа навијача сакривен у Македонији

Власти Македоније испоручиле су Србији једног од вођа навијача београдског "Партизана" Милоша Радисављевића Кимија који је раније тог дана ухапшен у Скопљу. Радисављевић, за којим је била расписана међународна потерница због избегавања затворске казне и чињења других кривичних дела ухапшен је у једном скопском кафићу.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРБИЈА

13.10.2016 07:22

ЕЛ ДОРАДО КРИМИНАЛА

ОДГОВОРИТЕ