Gdje se najčešće kriju kriminalci iz regiona?

Sanjin Sefić (25) koji je posle ubistva dve studentkinje na pešačkom prelazu u Sarajevu, pobegao u Srbiju, iskoristio je veze, slične onima koje poslednjih godina koriste svi begunci od suđenja i zatvorske kazne.

Srbija 13.10.2016 | 07:40
Gdje se najčešće kriju kriminalci iz regiona?
Traženje utočišta u regionu pokazalo se kao prilično sigurna kombinacija, pogotovo za pripadnike organizovanih kriminalnih grupa koji su kod komšija pronašli logistiku, ali i nove poslove koji su im omogućavali zaradu za dalji život.


 
Bekstva, međutim, nisu rezervisana samo za zvučna imena podzemlja. I obični ljudi, često bez krivičnog dosijea su, posle prvog zločina donosili odluku o bekstvu, a pogotovo oni, koji u regioni imaju rođake ili prijatelje kod kojih mogu da se sakriju.

Većina malo ozbiljnijih igrača, poslednjih godina su kao utočiše bežali na Kosovo, ali bežalo se u svim smerovima ka Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji...

Bekstvo nakon ubistva Jelene Marjanović



Nebojša Rojko iz Borče, pobegao je iz Srbije u aprilu ove godine kada je policija započela potragu za ubistvom pevačice Jelene Marjanović. Iako nije imao veze sa ovim zločinom, Rojko zvani Vihor pobegao je u BiH, kako bi izbegao izdržavanje zatvorske ksazne za ranije počinjeno delo. Uhapšen je u Brčkom I predat srpskoj policiji.

Crnogorci se najčešće kriju u - Srbiji



U Srbiju je, kako se pretpostavlja pobegao J. Perović za koga se sumnja da je u martu prošle godine u pljevaljskom restoranu "Apolon" ubio Draganu Pajović, sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. Telo zadavljene devojke je pronađeno u sobi hotela, a njen nestanak su prijavili roditelji.

Ivan Vujović iz Podgorice koji je, zbog ubistva osuđen na 14 godina robije, pobegao je iz zatvora u Bijelom Polju, a u policiji veruju da je pobegao u Srbiju. Vujović je za bekstvo imao pomagače i u zatvoru i van njega.

U Srbiju je pobegao i Goran Dragićević iz Pljevalja u aprilu ove godine, nakon što je ubio bivšu suprugu Slobodanku Rakočević i njenog muža Radoša Terzića. U potrazi za Dragićevićem, crnogorska policija je pronašla njegov automobil u selu Crni Vrh nedaleko od granice. Vozilo je bilo parkirano preko puta, a pretpostavlja se da je Dragićević nelegalno ušao u Srbiju. On je kasnije likvidiran u policijskoj akciji.

Diler, navijači i ubice utočište pronašli na Kosmetu



Predrag Vulićević je pobegao iz Srbije da bi izbegao izbegao trogodišnju zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droge i drugih kriminalnih dela. On je utočište pronašao na Kosmetu, odakle se bavio rasturanjem heroina. Iako je imao zaštitu moćnih prijatelja, on je u martu prošle godine uhapšen na Kosovu i Metohiji, tokom saobraćajne kontrole. Bio je u pritvoru na Kosmetu, ali je onda pušten, jer, kako je tvrdio njegov advokat, Srbija nije podnela zahtev za ekstradiciju.

Utočište na Kosovu svojevremeno su 2011. našli i vođe navijačke grupe "Alkatraz" Marko I. i član te grupe M. K., osumnjičeni za ubistvo Ivana Perovića iz grupe "Zabranjeni"



I Novosađani Filip Vilotijević i Vukašin Smiljanić su posle pucnjave, 12. maja 2011. u kojoj je slučajno ubijena Tamara Radulović u kafiću na Adi Ciganliji u kome je njen brat slavio detetov rođendan, pobegli na Kosmet. Za prelazak na Kosovu su imali ozbiljnu "vezu", pa su se policajcima koji su ih zaustavili predstavili lažnim imenima. Pušteni su da nastave put, a utočište su našli u Peći.

Međutim, "veza" ih nije štitila dovoljno dugo. Kosovska policija ih je uhapsila I predala srpskim kolegama na administartivnom prelazu Merdare, odakle su prebačeni u Beograd na suđenje. Mesec dana posle presude, na dve i po godine zatvora, Vilotijević je u oktobru prošle godine ubijen.

Ubica iz Brčkog devet meseci u Srbiji

Mirko Bosnić (24) iz Brčkog, koji se sumnjiči da je sa Goranom Ristićem nožem na smrt izbo sugrađanina Miloša Drocu (23) u maju prošle godine, posle zločina je pobegao u Srbiju gde je uhapšen devet meseci kasnije. On je u septembru 2016. iz Srbije izručen pravosudnim organima Brčko distrikta.

Vođa navijača sakriven u Makedoniji

Vlasti Makedonije isporučile su Srbiji jednog od vođa navijača beogradskog "Partizana" Miloša Radisavljevića Kimija koji je ranije tog dana uhapšen u Skoplju. Radisavljević, za kojim je bila raspisana međunarodna poternica zbog izbegavanja zatvorske kazne i činjenja drugih krivičnih dela uhapšen je u jednom skopskom kafiću.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SRBIJA

13.10.2016 07:22

EL DORADO KRIMINALA

ODGOVORITE