Двапут је упрскао, најбоље да ће сад да их уведе у Премијер лигу!

Стив Мекларен се вратио у Дерби.

Фудбал 14.10.2016 | 17:00
Двапут је упрскао, најбоље да ће сад да их уведе у Премијер лигу!
Кад нема где, а оно ето Стива Мекларена (55) на Прајд парку. Искусни стручњак именован је за новог шефа стручног штаба Дерби Каунтија, у коме је развијао играчку, почео тренерску каријеру и у коме је претходни пут био менаџер од септембра 2013. до маја 2015. године.

Мекларен је потписао уговор до краја сезоне, с циљем да што пре извуче популарне Овнове из доњег дела табеле Чемпионшипа, јер се после 11 кола његов нови-стари клуб налази на очајном 20. месту (у конкуренцији 24 екипе), са само десет бодова у досадашњем току првенства.

Подсећамо, три екипе испадају из овог ранга такмичења, али Мекларен најављује поход на виши.

„Узбуђен сам што сам се вратио у Дерби. Са овим клубом сам повезан на сјајан начин, већ трипут сам био овде и стварно сам одушевљен што ћу имати прилику да довршим посао започет у септембру 2013. Жалим што се мој мандат завршио на онакав начин 2015. године, зато сам баш мотивисан да овога пута урадим праву ствар и за клуб и за навијаче. Тежим томе да што пре вратим екипу у Премијер лигу“, рекао је Мекларен за званичан сајт Дербија.

„Онакав начин“ који помиње Мекларен директно је скопчан са драматичним финишем сезоне у којој је Дербију у последњем колу измакао пласман у плеј-оф који води у Премијер лигу. Тад је на Прајд парку гостовао Рединг, Дербију је био довољан бод да осигура место у доигравању, али је брутално поражен (0:3) и тако остао без шансе да се бори за промоцију, иако је у већем делу те сезоне играо допадљив фудбал и све до после Божића био у врху табеле.

А сезону раније, Дербију и Мекларену пласман у Премијер лигу измакао је дословце у последњој секунди финала плеј-офа, кад је на Велмбију поражен 0:1 од Квинс Парк Ренџерса, голом Бобија Заморе.

Трећа - срећа?

Тешко, али хајде да видимо. Мандат некадашњег тренера Мидлзброа, Твентеа, Волфзбурга, Нотингем Фореста и Њукасла, као и селектора Енглеске, почиње у суботу од 16 часова кад на Прајд парк долази Лидс. 

Дерби каунти је последњи пут био члан Премијер лиге у сезони 2007/2008.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар