Dvaput je uprskao, najbolje da će sad da ih uvede u Premijer ligu!

Stiv Meklaren se vratio u Derbi.

Fudbal 14.10.2016 | 17:00
Dvaput je uprskao, najbolje da će sad da ih uvede u Premijer ligu!
Kad nema gde, a ono eto Stiva Meklarena (55) na Prajd parku. Iskusni stručnjak imenovan je za novog šefa stručnog štaba Derbi Kauntija, u kome je razvijao igračku, počeo trenersku karijeru i u kome je prethodni put bio menadžer od septembra 2013. do maja 2015. godine.

Meklaren je potpisao ugovor do kraja sezone, s ciljem da što pre izvuče popularne Ovnove iz donjeg dela tabele Čempionšipa, jer se posle 11 kola njegov novi-stari klub nalazi na očajnom 20. mestu (u konkurenciji 24 ekipe), sa samo deset bodova u dosadašnjem toku prvenstva.

Podsećamo, tri ekipe ispadaju iz ovog ranga takmičenja, ali Meklaren najavljuje pohod na viši.

„Uzbuđen sam što sam se vratio u Derbi. Sa ovim klubom sam povezan na sjajan način, već triput sam bio ovde i stvarno sam oduševljen što ću imati priliku da dovršim posao započet u septembru 2013. Žalim što se moj mandat završio na onakav način 2015. godine, zato sam baš motivisan da ovoga puta uradim pravu stvar i za klub i za navijače. Težim tome da što pre vratim ekipu u Premijer ligu“, rekao je Meklaren za zvaničan sajt Derbija.

„Onakav način“ koji pominje Meklaren direktno je skopčan sa dramatičnim finišem sezone u kojoj je Derbiju u poslednjem kolu izmakao plasman u plej-of koji vodi u Premijer ligu. Tad je na Prajd parku gostovao Reding, Derbiju je bio dovoljan bod da osigura mesto u doigravanju, ali je brutalno poražen (0:3) i tako ostao bez šanse da se bori za promociju, iako je u većem delu te sezone igrao dopadljiv fudbal i sve do posle Božića bio u vrhu tabele.

A sezonu ranije, Derbiju i Meklarenu plasman u Premijer ligu izmakao je doslovce u poslednjoj sekundi finala plej-ofa, kad je na Velmbiju poražen 0:1 od Kvins Park Rendžersa, golom Bobija Zamore.

Treća - sreća?

Teško, ali hajde da vidimo. Mandat nekadašnjeg trenera Midlzbroa, Tventea, Volfzburga, Notingem Foresta i Njukasla, kao i selektora Engleske, počinje u subotu od 16 časova kad na Prajd park dolazi Lids. 

Derbi kaunti je poslednji put bio član Premijer lige u sezoni 2007/2008.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar