Грађани гину на путу, убице слободно шетају

Сирене, транспаренти, хиљаде људи, блокиране улице. Тако је синоћ изгледао центар Сарајева.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 20:27
Грађани гину на путу, убице слободно шетају
Сањин Сефић прошао је аутомобилом кроз црвено. Усмртио је Едиту Малкоч и Селму Агић. Након тога је побјегао са мјеста догађаја, а касније и из БиХ. Грађани Сарајева су се окупили и мирним протестом позвали надлежне да реагују како се овакве ствари више не би дешавале.

Протестом до правде и истине покушале су доћи Александра Ђуровић и Љиљана Арбутина. Њихови синови Дарко и Јован погинули су у саобраћајним несрећама. Мајка Николе Ђуровића тврди да прави кривци нису откривени. Они су, каже, побјегли са мјеста несреће и данас ходају слободно.

Због несреће у којој је страдао Јован Арбутина осуђен је возач Горан Зрнић на шест мјесеци затвора и 1.500 марака трошкова суђења. Љиљана Арбутина је огорчена на рад правосудних институција. Нико из суда и Тужилаштва је није обавјестио о пресуди. Тврди да иза возача који је усмртио њеног сина стоји неко ко је на високој функцији.

Министар унутрашњих послова поручује да Полиција ради све на расвјетљавању оваквих случајева. Правда и правичност, каже, морају бити приоритет.

Правду и правичност коју спомиње врх Полиције још нису осјетиле Александра Ђуровић, Љиљана Арбутина и многе друге породице настрадалих које су доживјеле исту судбину. Најављују да ће истину поново тражити на улици. Ускоро ће организовати још један мирни протест.

Надају се да ће се друштвена савјест пробудити и да ће грађани дићи свој глас, као што је то било синоћ у Сарајеву. До тада, породице ће саме да траже правду, надлежни ће одговорност пребацивати са једних на друге, а кривци ће у свему томе слободно ходати улицама.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

добој правда

12.10.2016 19:55

Нетреба тразити ни пуно дизати хслабуку за он који бјези он це бити приведен прсвди кад одлуце они који су му дигли рампу да бјези Комплетну поставу зребало је ухапсити одмах пп сазнању да су пустили убицу .Ова власт несмије покретати одговорност својих изврсилаца у таквим пословимат

ОДГОВОРИТЕ
Name

какви смо ми то људи

12.10.2016 22:47

Обицне људске судбине,градјана нас се нетицу и некоментарисемо много,ал кад је у питању мрзња,национализам према неком из другог народа,ту смо пуни коментара,ма незнам докле це и тај БОГ да нас трпи висе,удри П.утине,нек иде све у Пиц.у мат..и.у

ОДГОВОРИТЕ