Građani ginu na putu, ubice slobodno šetaju

Sirene, transparenti, hiljade ljudi, blokirane ulice. Tako je sinoć izgledao centar Sarajeva.

Bosna i Hercegovina 12.10.2016 | 20:27
Građani ginu na putu, ubice slobodno šetaju
Sanjin Sefić prošao je automobilom kroz crveno. Usmrtio je Editu Malkoč i Selmu Agić. Nakon toga je pobjegao sa mjesta događaja, a kasnije i iz BiH. Građani Sarajeva su se okupili i mirnim protestom pozvali nadležne da reaguju kako se ovakve stvari više ne bi dešavale.

Protestom do pravde i istine pokušale su doći Aleksandra Đurović i Ljiljana Arbutina. Njihovi sinovi Darko i Jovan poginuli su u saobraćajnim nesrećama. Majka Nikole Đurovića tvrdi da pravi krivci nisu otkriveni. Oni su, kaže, pobjegli sa mjesta nesreće i danas hodaju slobodno.

Zbog nesreće u kojoj je stradao Jovan Arbutina osuđen je vozač Goran Zrnić na šest mjeseci zatvora i 1.500 maraka troškova suđenja. Ljiljana Arbutina je ogorčena na rad pravosudnih institucija. Niko iz suda i Tužilaštva je nije obavjestio o presudi. Tvrdi da iza vozača koji je usmrtio njenog sina stoji neko ko je na visokoj funkciji.

Ministar unutrašnjih poslova poručuje da Policija radi sve na rasvjetljavanju ovakvih slučajeva. Pravda i pravičnost, kaže, moraju biti prioritet.

Pravdu i pravičnost koju spominje vrh Policije još nisu osjetile Aleksandra Đurović, Ljiljana Arbutina i mnoge druge porodice nastradalih koje su doživjele istu sudbinu. Najavljuju da će istinu ponovo tražiti na ulici. Uskoro će organizovati još jedan mirni protest.

Nadaju se da će se društvena savjest probuditi i da će građani dići svoj glas, kao što je to bilo sinoć u Sarajevu. Do tada, porodice će same da traže pravdu, nadležni će odgovornost prebacivati sa jednih na druge, a krivci će u svemu tome slobodno hodati ulicama.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

doboj pravda

12.10.2016 19:55

Netreba traziti ni puno dizati hslabuku za on koji bjezi on ce biti priveden prsvdi kad odluce oni koji su mu digli rampu da bjezi Kompletnu postavu zrebalo je uhapsiti odmah pp saznanju da su pustili ubicu .Ova vlast nesmije pokretati odgovornost svojih izvrsilaca u takvim poslovimat

ODGOVORITE
Name

kakvi smo mi to ljudi

12.10.2016 22:47

Obicne ljudske sudbine,gradjana nas se neticu i nekomentarisemo mnogo,al kad je u pitanju mrznja,nacionalizam prema nekom iz drugog naroda,tu smo puni komentara,ma neznam dokle ce i taj BOG da nas trpi vise,udri P.utine,nek ide sve u Pic.u mat..i.u

ODGOVORITE