Црнадак позвао инвеститоре у БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, који борави у званичној посјети Уједињеним Арапским Емиратима, позвао је инвеститоре из ове земље да улажу у БиХ.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 19:05
Црнадак позвао инвеститоре у БиХ
Као посебно интересантне области сарадње, Црнадак је навео туризам, транспортни систем и инфраструктуру /аеродроме, Коридор "Пет це"/, енергетске пројекте, прехрамбену и намјенску индустрију, прераду дрвета и друго.

Он се данас у Абу Дабију састао са министром спољних послова и међународне сарадње шеиком Абдулахом бин Зајед ал Нахјаном. Током сусрета размотрени су начини даљег унапређења сарадње БиХ и Уједињених Арапских Емирата потписивањем билатералних споразума.

Црнадак је у том смислу предложио конкретне активности о усаглашавању неколико споразума који су у различитим фазама припреме, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ

Он је изразио очекивање да ће у наредном периоду доћи до конкретизације сарадње с обзиром на то да инвеститори из Уједињених Арапских Емирата показују интересовање за улагања у БиХ.

Црнадак је позвао Нахјана да посјети БиХ с циљем унапређења сарадње и интензивирања инвестиција у БиХ по узору на постојеће пројекте у регији, попут "Београда на води", "Ер Србија" и других.

Саговорници су констатовали да је видљив тренд раста трговинске размјене између БиХ и Уједињених Арапских Емирара чему доприноси и учешће компанија из БиХ на традиционалном фестивалу "Шеик Зајед", као и редовно учешће привредне делегације из Уједињених Арапских Емирата на Сарајево бизнис форуму.

Током сусрета било је ријечи и о сарадњи на мултилатералном плану, о актуелним глобалним темама, као и о заједничкој борби против тероризма.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЦИА

12.10.2016 18:59

Ја би инвестиро 20.000.000 али бојим се лопова изради ће ме пуно је лопова у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКО

13.10.2016 06:06

Е кад тебе виде навалит ЦЕ хаха