Анализа: Шта ће бити с Филипом Ђуричићем?! Опет је промашио...!

У јануару опет промена клуба, кандидат је ту...

Фудбал 16.10.2016 | 23:30
Анализа: Шта ће бити с Филипом Ђуричићем?! Опет је промашио...!
Некада Балкански Кројф којем су у Холандији прогнозирали велику каријеру и упоредили га са патријархом свог фудбала, а данас промешна иневстиција Сампдорије. Рехабилитација каријере Филипа Ђуричића није у Самспдирији добила очекиван ток.

Иако је Ђуричић на стадион Луиђи Ферарис стигао из Бенфике на позајмицу као једно од највећих појачања, није успео да се наметне тренеру Ђампаолу и далеко је од озбиљне улоге у првом тиму, због чега су га локални медији прогласили једним од скупо плаћених промашаја. Са годишњом платом од 850.000 евра, Ђуричић је међу 10 најбоље плаћених играча у Сампу. Али у првих седам кола још није добио шансу да дебитује за италијански тим. Четири пута је био на клупи, али без прилике да уђе у игру. Резерва је био и у куп мечу против Басана. Све указује на то да у Сампдорији не рачунају озбиљно на њега и да би позајмица могла да буде раскинута у јануару.

Бенфика је и даље валсник Ђуричићевог уговора, српски офанзивац би по трећи пут могао да крене из почетка у Лисабону наредне зиме, али извесније је да ће Португалци опет инсистирати на позајмици. До сада је Ђуричић позајмљиван Мајнцу, Саутемптону и Андерлехту. Само у Бриселу је успео да оправда очекивања и остави утисак играча који прави разлику. Бундеслига и Премијер лига му се нису посрећиле и није искористио шансу. Али у Андерлехту је умео да заблиста. Иако је дао тек један гол у 17 утакмица за белгијског великана, у Бриселу га памте  по неким добрим партијама и асистенцијама. Хтели су да га откупе и прошлог лета али је откупна клаузула од 8.000.000 евра била непремостива препрека.

Међутим, ни Бенфики се не исплати да тврдоглаво држи исти курс. Ако хоће да Ђуричићевуплату скине са буџета, мораће да спусти цену. Томе се надају у Андерлехту. Белгијски медији пишу да Краљевски клуб још није охладио инетерс за Ђуричића и да би у јануару опет могао да уђе у преговоре. Прво са предлогом о позајмици, а потом и о евентуалном откупу уговора. Наравно, за неку разумнију цену од оних 8.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар