Analiza: Šta će biti s Filipom Đuričićem?! Opet je promašio...!

U januaru opet promena kluba, kandidat je tu...

Fudbal 16.10.2016 | 23:30
Analiza: Šta će biti s Filipom Đuričićem?! Opet je promašio...!
Nekada Balkanski Krojf kojem su u Holandiji prognozirali veliku karijeru i uporedili ga sa patrijarhom svog fudbala, a danas promešna inevsticija Sampdorije. Rehabilitacija karijere Filipa Đuričića nije u Samspdiriji dobila očekivan tok.

Iako je Đuričić na stadion Luiđi Feraris stigao iz Benfike na pozajmicu kao jedno od najvećih pojačanja, nije uspeo da se nametne treneru Đampaolu i daleko je od ozbiljne uloge u prvom timu, zbog čega su ga lokalni mediji proglasili jednim od skupo plaćenih promašaja. Sa godišnjom platom od 850.000 evra, Đuričić je među 10 najbolje plaćenih igrača u Sampu. Ali u prvih sedam kola još nije dobio šansu da debituje za italijanski tim. Četiri puta je bio na klupi, ali bez prilike da uđe u igru. Rezerva je bio i u kup meču protiv Basana. Sve ukazuje na to da u Sampdoriji ne računaju ozbiljno na njega i da bi pozajmica mogla da bude raskinuta u januaru.

Benfika je i dalje valsnik Đuričićevog ugovora, srpski ofanzivac bi po treći put mogao da krene iz početka u Lisabonu naredne zime, ali izvesnije je da će Portugalci opet insistirati na pozajmici. Do sada je Đuričić pozajmljivan Majncu, Sautemptonu i Anderlehtu. Samo u Briselu je uspeo da opravda očekivanja i ostavi utisak igrača koji pravi razliku. Bundesliga i Premijer liga mu se nisu posrećile i nije iskoristio šansu. Ali u Anderlehtu je umeo da zablista. Iako je dao tek jedan gol u 17 utakmica za belgijskog velikana, u Briselu ga pamte  po nekim dobrim partijama i asistencijama. Hteli su da ga otkupe i prošlog leta ali je otkupna klauzula od 8.000.000 evra bila nepremostiva prepreka.

Međutim, ni Benfiki se ne isplati da tvrdoglavo drži isti kurs. Ako hoće da Đuričićevuplatu skine sa budžeta, moraće da spusti cenu. Tome se nadaju u Anderlehtu. Belgijski mediji pišu da Kraljevski klub još nije ohladio ineters za Đuričića i da bi u januaru opet mogao da uđe u pregovore. Prvo sa predlogom o pozajmici, a potom i o eventualnom otkupu ugovora. Naravno, za neku razumniju cenu od onih 8.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar