Вучић доминантан за преко 50% грађана

Српска напредна странка ужива највеће поверење грађана, показало је најновије истраживање агенције Фактор плус. Испитивањем јавног мнења установљено је да више од 50 процената анкетираних мисли да дешавања око Рударског комбината "Трепча" неће зауставити српско-албански дијалог, али и да је број грађана, опредељених за чланство у Еврпопској унији, опао.

Србија 12.10.2016 | 22:56
Вучић доминантан за преко 50% грађана
Да намера Привремених институција у Приштини да узурпирају имовину рудника "Трепча" неће резултирати прекидом разговора између Срба и Албанаца и обустављањем Бриселског процеса верује више од 50 процената анкетираних. Они, за разлику од 10 одсто испитаника, који сматрају да ће доћи до застоја у дијалогу, сматрају да ће се у даљем процесу преговора решавати мање битна питања, док ће расправа о спорним темама бити привремено одложена.

Истраживање је показало да је број евроскептичних грађана Србије порастао, односно да тек 40 процената испитаних подржава чланство државе у Европској унији.

Готово 78 одсто испитаних мисли да на Балкану неће доћи до оружаних сукоба, а 43 да ће резултати избора у Сједињеним Држама – у великој мери или делимично утицати на однос Вашингтона према Београду.

Истраживање је показало и да се тренд доминације Српске напредне странке на политичкој сцени Србије наставља превасходно због, како је објашњено, харизме њеног лидера Александра Вучића.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Анализа запада

12.10.2016 16:42

Моментално најспособни политицар на просторима Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

12.10.2016 19:40

Било би много више да дода није водо са собом

ОДГОВОРИТЕ