Vučić dominantan za preko 50% građana

Srpska napredna stranka uživa najveće poverenje građana, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus. Ispitivanjem javnog mnenja ustanovljeno je da više od 50 procenata anketiranih misli da dešavanja oko Rudarskog kombinata "Trepča" neće zaustaviti srpsko-albanski dijalog, ali i da je broj građana, opredeljenih za članstvo u Evrpopskoj uniji, opao.

Srbija 12.10.2016 | 22:56
Vučić dominantan za preko 50% građana
Da namera Privremenih institucija u Prištini da uzurpiraju imovinu rudnika "Trepča" neće rezultirati prekidom razgovora između Srba i Albanaca i obustavljanjem Briselskog procesa veruje više od 50 procenata anketiranih. Oni, za razliku od 10 odsto ispitanika, koji smatraju da će doći do zastoja u dijalogu, smatraju da će se u daljem procesu pregovora rešavati manje bitna pitanja, dok će rasprava o spornim temama biti privremeno odložena.

Istraživanje je pokazalo da je broj evroskeptičnih građana Srbije porastao, odnosno da tek 40 procenata ispitanih podržava članstvo države u Evropskoj uniji.

Gotovo 78 odsto ispitanih misli da na Balkanu neće doći do oružanih sukoba, a 43 da će rezultati izbora u Sjedinjenim Držama – u velikoj meri ili delimično uticati na odnos Vašingtona prema Beogradu.

Istraživanje je pokazalo i da se trend dominacije Srpske napredne stranke na političkoj sceni Srbije nastavlja prevashodno zbog, kako je objašnjeno, harizme njenog lidera Aleksandra Vučića.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Analiza zapada

12.10.2016 16:42

Momentalno najsposobni politicar na prostorima Evrope.

ODGOVORITE
Name

pero

12.10.2016 19:40

Bilo bi mnogo više da doda nije vodo sa sobom

ODGOVORITE