"Нема потјернице, нема хапшења"

Сањин Сефић, који је осумњичен да је аутомобилом усмртио двије дјевојке у Сарајеву, па побјегао, није држављанин Србије нити на њеној територији има пребивалишта или боравиште, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Регион 12.10.2016 | 18:20
"Нема потјернице, нема хапшења"
"Треба имати у виду да до овог тренутка федерални МУП није расписао међународну црвену потерницу која је уједно и налог за хапшење. То значи да не постоји законски основ за лишење слободе лица које се сумњичи за ово кривично дело", истакао је Стефановић.

Стефановић је у писаној изјави навео да ће припадници МУП-а Србије пружити сву неопходну помоћ у конкретном случају, у складу са законима Србије и другим међународним прописима.

Представници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево саопштили су синоћ да је Сефић побјегао из БиХ у Србију преко граничног прелаза Увац.

У саобраћајној несрећи у понедјељак увече живот су изгубиле Едита Малкоч /20/ из Босанске Крупе и Селма Агић /21/ из Бугојна. Оне су прелазиле на пјешачком прелазу код Земаљског музеја када их је при великој брзини аутомобилом ударио Сефић који је од раније познат правосудним органима.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

стоп

12.10.2016 17:13

Неконтам засто федерални муп је чекао оволико све од обавјештења па до расписивања потјернице за 24 сата од када је побјегао јер је слободан док год нема потјернице за њим могао је да стигне гдје хоће , да се сакрије....стршано каква не ажурност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно засто

13.10.2016 21:32

Он је ипак Муслиман у Србији и да га Срби хапсе. Добро да се закон постује и да му нико не досадјује у Србији.