"Nema potjernice, nema hapšenja"

Sanjin Sefić, koji je osumnjičen da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, pa pobjegao, nije državljanin Srbije niti na njenoj teritoriji ima prebivališta ili boravište, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Region 12.10.2016 | 18:20
"Nema potjernice, nema hapšenja"
"Treba imati u vidu da do ovog trenutka federalni MUP nije raspisao međunarodnu crvenu poternicu koja je ujedno i nalog za hapšenje. To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično delo", istakao je Stefanović.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da će pripadnici MUP-a Srbije pružiti svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Srbije i drugim međunarodnim propisima.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su sinoć da je Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac.

U saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak uveče život su izgubile Edita Malkoč /20/ iz Bosanske Krupe i Selma Agić /21/ iz Bugojna. One su prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

stop

12.10.2016 17:13

Nekontam zasto federalni mup je čekao ovoliko sve od obavještenja pa do raspisivanja potjernice za 24 sata od kada je pobjegao jer je slobodan dok god nema potjernice za njim mogao je da stigne gdje hoće , da se sakrije....stršano kakva ne ažurnost.

ODGOVORITE
Name

Jasno zasto

13.10.2016 21:32

On je ipak Musliman u Srbiji i da ga Srbi hapse. Dobro da se zakon postuje i da mu niko ne dosadjuje u Srbiji.