Начелник Сребренице да ради за све грађане

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у БиХ Морин кормак изјавила је данас у Бањалуци да без обзира ко ће бити начелник Сребренице треба да, има у виду да је то посебан град, те да ради у интересу свих грађана, етничких заједница и да спаја грађане те локалне заједнице.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 22:52
Начелник Сребренице да ради за све грађане
- САД је увијек било стало до судбине Србренице, до жртава које су се догодиле у Сребреници и радићемо и бити партнери са свим странама, с којима разговарамо како би се смањиле тензије и радило у интересу грађана - додала је Кормак.

Истакла је и да њена земља подржава демократски процес у БиХ те да је јако важно да то раде и сви грађани.

Коментаришући ситуацију након избора у Сребреници, амерички амбасадор је указала и да Централна изборна комисија БиХ данас прегледа резултате избора и они су надлежни за изборни процес.

- Надам се сада, када су избори готови, да можемо да иза себе оставимо реторику, политичке манипулације које су се дешавале у разним дијеловима БиХ, те се поново вратимо истинском раду на питањима која су од важности за грађане БиХ, као што је развој економије, образовање и отварање нових радних мјеста - истакла је Кормак.

Изразила је наду да ће САД наставити сарадњу с властима и у Републици Српској и у БиХ, који су фокусирани на сарадњу, а не на конфронтације, како би БиХ напредовала ка Европи, те евроатланским интеграцијама.

(Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фор суре кноwс wхат И'м талкинг абоут

12.10.2016 15:51

Наравно да ће да раде у интересу свих градјана, није ово Америка да политичари раде искључиво за интересе власника најкрупнијег капитала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будите бољи

12.10.2016 18:24

Наравно да би сви градјани требали бити исти пред законом ма гдје били.Досадасње руковотство Сребренице није се бас најбоље снасло у тој улози.Дали слуцајно или намјерно дизало је тензије без икакве потребе.Зато су изгубили изборе. Свима је доста празних прица .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.Р

12.10.2016 18:50

Још кад би и Америка поштовала у БиХ све грађане равноправно било би одлично, што није за принијети, нажалост ко дијели савјете за равноправност

Name

Ја

12.10.2016 20:16

У праву је ова зена, ово је веома посебан град, као демилитаризован а пред оцима тих истих амера муслимани испаљивали гранате по српским селима, упадали у та села и звјерски убијали србе и на крају толико срба сахранили у потоцаре

ОДГОВОРИТЕ