Načelnik Srebrenice da radi za sve građane

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin kormak izjavila je danas u Banjaluci da bez obzira ko će biti načelnik Srebrenice treba da, ima u vidu da je to poseban grad, te da radi u interesu svih građana, etničkih zajednica i da spaja građane te lokalne zajednice.

Bosna i Hercegovina 12.10.2016 | 22:52
Načelnik Srebrenice da radi za sve građane
- SAD je uvijek bilo stalo do sudbine Srbrenice, do žrtava koje su se dogodile u Srebrenici i radićemo i biti partneri sa svim stranama, s kojima razgovaramo kako bi se smanjile tenzije i radilo u interesu građana - dodala je Kormak.

Istakla je i da njena zemlja podržava demokratski proces u BiH te da je jako važno da to rade i svi građani.

Komentarišući situaciju nakon izbora u Srebrenici, američki ambasador je ukazala i da Centralna izborna komisija BiH danas pregleda rezultate izbora i oni su nadležni za izborni proces.

- Nadam se sada, kada su izbori gotovi, da možemo da iza sebe ostavimo retoriku, političke manipulacije koje su se dešavale u raznim dijelovima BiH, te se ponovo vratimo istinskom radu na pitanjima koja su od važnosti za građane BiH, kao što je razvoj ekonomije, obrazovanje i otvaranje novih radnih mjesta - istakla je Kormak.

Izrazila je nadu da će SAD nastaviti saradnju s vlastima i u Republici Srpskoj i u BiH, koji su fokusirani na saradnju, a ne na konfrontacije, kako bi BiH napredovala ka Evropi, te evroatlanskim integracijama.

(Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

For sure knows what I'm talking about

12.10.2016 15:51

Naravno da će da rade u interesu svih gradjana, nije ovo Amerika da političari rade isključivo za interese vlasnika najkrupnijeg kapitala.

ODGOVORITE
Name

Budite bolji

12.10.2016 18:24

Naravno da bi svi gradjani trebali biti isti pred zakonom ma gdje bili.Dosadasnje rukovotstvo Srebrenice nije se bas najbolje snaslo u toj ulozi.Dali slucajno ili namjerno dizalo je tenzije bez ikakve potrebe.Zato su izgubili izbore. Svima je dosta praznih prica .

ODGOVORITE
Name

D.R

12.10.2016 18:50

Još kad bi i Amerika poštovala u BiH sve građane ravnopravno bilo bi odlično, što nije za prinijeti, nažalost ko dijeli savjete za ravnopravnost

Name

Ja

12.10.2016 20:16

U pravu je ova zena, ovo je veoma poseban grad, kao demilitarizovan a pred ocima tih istih amera muslimani ispaljivali granate po srpskim selima, upadali u ta sela i zvjerski ubijali srbe i na kraju toliko srba sahranili u potocare

ODGOVORITE