Ивица Олић кажњен због клађења!

Некадашњи репрезентативац Хрватске неће смети да наступи на бар две утакмице и мораће да плати 20 хиљада евра!

Фудбал 14.10.2016 | 13:30
Ивица Олић кажњен због клађења!
Немци не дозвољавају фудбалерима клађење и стриктно се држе тог правила.

У складу с тим, тамошњи Савез казнио је хрватског ветерана Ивицу Олића (37) зато што је прекршио забрану одлазака у кладионицу и клађења на утакмице лиге у којој наступа.

Некадашњи репрезентативац Хрватске зато неће смети да игра за свој клуб Минхен 1860 у наредна два кола и мораће да плати 20 хиљада евра, мада постоји могућност да буде и оштрије санкционисан.

Према утврђеном у истрази, Олић се од 26. августа до 11. септембра кладио на девет утакмица Цвајте (друге немачке лиге), што је и те како кажњиво, с обзиром на то да у њој и лично учествује.

Председник Спортског суда Фудбалског савеза Немачке Ханс Лоренц образложио је кажњавање некадашњег фудбалера Бајерна.

"Олић је санкционисан јер је прекршио општу забрану клађења на утакмице немачке лиге. То правило је уведено у интересу играча, да не би могли бити доведени у сумњу да су манипулисали резултатима. У случају Ивице Олића нису пронађени докази да је учествовао у евентуалном намештању", истакао је он.

"Процурели" подаци из истраге откривају да су уплате извршене интернетом, управо Олићевом картицом. Износећи своју одбрану, фудбалер је рекао да је играо заједно са пријатељима, из забаве.

Према информацијама из Немачке, Минхен 1860 такође се спрема да га казни.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар