Ivica Olić kažnjen zbog klađenja!

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske neće smeti da nastupi na bar dve utakmice i moraće da plati 20 hiljada evra!

Fudbal 14.10.2016 | 13:30
Ivica Olić kažnjen zbog klađenja!
Nemci ne dozvoljavaju fudbalerima klađenje i striktno se drže tog pravila.

U skladu s tim, tamošnji Savez kaznio je hrvatskog veterana Ivicu Olića (37) zato što je prekršio zabranu odlazaka u kladionicu i klađenja na utakmice lige u kojoj nastupa.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske zato neće smeti da igra za svoj klub Minhen 1860 u naredna dva kola i moraće da plati 20 hiljada evra, mada postoji mogućnost da bude i oštrije sankcionisan.

Prema utvrđenom u istrazi, Olić se od 26. avgusta do 11. septembra kladio na devet utakmica Cvajte (druge nemačke lige), što je i te kako kažnjivo, s obzirom na to da u njoj i lično učestvuje.

Predsednik Sportskog suda Fudbalskog saveza Nemačke Hans Lorenc obrazložio je kažnjavanje nekadašnjeg fudbalera Bajerna.

"Olić je sankcionisan jer je prekršio opštu zabranu klađenja na utakmice nemačke lige. To pravilo je uvedeno u interesu igrača, da ne bi mogli biti dovedeni u sumnju da su manipulisali rezultatima. U slučaju Ivice Olića nisu pronađeni dokazi da je učestvovao u eventualnom nameštanju", istakao je on.

"Procureli" podaci iz istrage otkrivaju da su uplate izvršene internetom, upravo Olićevom karticom. Iznoseći svoju odbranu, fudbaler je rekao da je igrao zajedno sa prijateljima, iz zabave.

Prema informacijama iz Nemačke, Minhen 1860 takođe se sprema da ga kazni.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar