ЕЛ - Блат о Звезди и Београду: Знам шта нас чека!

Харизматични амерички тренер вратио се у најјаче европско такмичење после две године. 

Кошарка 13.10.2016 | 10:45
ЕЛ - Блат о Звезди и Београду: Знам шта нас чека!
Дејвид Блат поново је део Евролиге, у коју се враћа управо у Србији.

Освајач титуле првака Европе са Макабијем провео је прошла два лета у НБА лиги, на клупи Кливленда, у чијој је шампионској сезони учествовао до прошлог јануара.

Овог лета, упркос неколико НБА понуда, ипак је одлучио да се врати на Стари континент и да прихвати уносну понуду амбициозне Дарушафаке.

Први евролигашки меч на клупи новог тима одиграће  против Црвене звезде мтс.

Искусни Американац поручио је пред пут у Београд да добро зна шта очекује и њега и његов тим у хали "Александар Николић".

"Ова недеља је посебна, гостујемо клубу са веома 'снажном' кошаркашком традицијом, а београдска публика веома добро познаје кошарку. Много пута сам водио екипу у Београду, познајем атмосферу и могу да кажем да ће то бити веома тежак почетак Евролиге за нас", изјавио је он.

Упитан за нови старт у Европи, тренер коме је Кливленд такође наменио шампионски прстен истиче да се добро осећа у Дарушафаки.

"Пре свега, морам да кажем да ће бити изузетно занимљива сезона и сви очекују напорну такмичарску годину. Учествоваће само 16 најбољих евролигашких екипа и биће јако узбудљиво. Практично ћемо свакодневно бити у овом такмичењу и циљ нам је да покажемо труд и најбоље издање било где да наступамо", поручио је Блат, који ће са екипом допутовати у Београд у среду увече.

Дуел Црвене звезде мтс и Дарушафаке заказан је за четвртак у 21 час.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар