EL - Blat o Zvezdi i Beogradu: Znam šta nas čeka!

Harizmatični američki trener vratio se u najjače evropsko takmičenje posle dve godine. 

Košarka 13.10.2016 | 10:45
EL - Blat o Zvezdi i Beogradu: Znam šta nas čeka!
Dejvid Blat ponovo je deo Evrolige, u koju se vraća upravo u Srbiji.

Osvajač titule prvaka Evrope sa Makabijem proveo je prošla dva leta u NBA ligi, na klupi Klivlenda, u čijoj je šampionskoj sezoni učestvovao do prošlog januara.

Ovog leta, uprkos nekoliko NBA ponuda, ipak je odlučio da se vrati na Stari kontinent i da prihvati unosnu ponudu ambiciozne Darušafake.

Prvi evroligaški meč na klupi novog tima odigraće  protiv Crvene zvezde mts.

Iskusni Amerikanac poručio je pred put u Beograd da dobro zna šta očekuje i njega i njegov tim u hali "Aleksandar Nikolić".

"Ova nedelja je posebna, gostujemo klubu sa veoma 'snažnom' košarkaškom tradicijom, a beogradska publika veoma dobro poznaje košarku. Mnogo puta sam vodio ekipu u Beogradu, poznajem atmosferu i mogu da kažem da će to biti veoma težak početak Evrolige za nas", izjavio je on.

Upitan za novi start u Evropi, trener kome je Klivlend takođe namenio šampionski prsten ističe da se dobro oseća u Darušafaki.

"Pre svega, moram da kažem da će biti izuzetno zanimljiva sezona i svi očekuju napornu takmičarsku godinu. Učestvovaće samo 16 najboljih evroligaških ekipa i biće jako uzbudljivo. Praktično ćemo svakodnevno biti u ovom takmičenju i cilj nam je da pokažemo trud i najbolje izdanje bilo gde da nastupamo", poručio je Blat, koji će sa ekipom doputovati u Beograd u sredu uveče.

Duel Crvene zvezde mts i Darušafake zakazan je za četvrtak u 21 čas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar