У Брчком исплаћена стара девизна штедња

Брчко дистрикт је прва локална заједница у БиХ која је завршила исплату старе девизне штедње за свих 4.708 власника рачуна који су верификовали своја потраживања и прихватили наплату по приспијећу обвезница.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 22:30
У Брчком исплаћена стара девизна штедња
С посљедњом траншом исплаћено је укупно 75 милиона и 292.000 конвертибилних марака.

Десет година након одлуке Скупштине Брчко дистрикта да се у складу са државним Законом, уз поступак верификације, из локалног буџета исплате потраживања по основу старе девизне штедње, ових дана је на рачуне штедиша уплаћена посљедња транша.

Тиме је, кажу у Трезору дистрикта, завршен поврат новца затеченог уочи рата у државним банкама на подручју Брчког.

Иако су у више наврата продужавани рокови верификације око 600 штедиша, чија су потраживања 5,5 милиона, није искористило то право које могу тражити у судском поступку.

С посљедњом траншом Брчко дистрикт је прва локална заједница у БиХ која је измирила обевезе по основу старе девизне штедње па треба очекивати да ни преосталих 600 власника рачуна неће бити ускраћено за своје, углавном мале улоге.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тина

07.02.2017 18:17

Дали неко зна кад це се моци поднијети захтијев за верификацију старе девизне стедње у Брцком? Како могу доц до новца кој смо прије рата имали у Привредној банци Сарајево.Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сехиза

26.09.2017 15:39

Када и како це се моци поднијети захтјев за старе Девизне стедисе Сарајевска Банка у Брцко Дискрит

ОДГОВОРИТЕ