Случај Сефић могао би се закомпликовати

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да би случај одбјеглог Сањина Сефић, који је у понедјељак аутомобилом покосио и усмртио двије студенткиње, могао постати компликован, уколико он има држављанство Србије, земље у коју је побјегао.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 16:40
Случај Сефић могао би се закомпликовати
"Ми можемо расписати потјерницу за њим али уколико је он има држављанство Србије то може закомпликовати случај. По Уставу држава не мора испоручити свог држављанина и онда ћемо тај случај морати уступити Тужилаштву Србије. Ако га нема, Србија ће нама га морати испоручити", рекао је Мектић.

Он је додао да је обавијештен и о интерној истрази у Граничној полицији БиХ, која наводно није била обавијештена да МУП КС трага за Сањином Сефићем.

"Потребно је утврдити јесу ли били обавијештени, ако јесу неко ће морати сносити одноворност. Ако пак нису, онда одговорност треба тражити на другој страни, која није обавијестила на вријеме Граничну полицију", навео је Мектић.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ауди

12.10.2016 15:27

Док се ви нагузарите ко це сносити дговорноост он је вец у некој трецој ,цетвртој или петој дрзави.Вец је сигурно и идентитет промијенио и писи пропало.Зна му тата Јасмин гдје је и кога је потплатио да му помогн напустити дрзаву,исти клосар као и син му.Њега притисните има да пјева боље од Сафета Исовица(покој му дуси).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.10.2016 15:49

Мој министре пола инспектора унутар границне полиције је умјесано у криминал и корупцију или су ку корупцијом досли до радних мјеста.

ОДГОВОРИТЕ