Slučaj Sefić mogao bi se zakomplikovati

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da bi slučaj odbjeglog Sanjina Sefić, koji je u ponedjeljak automobilom pokosio i usmrtio dvije studentkinje, mogao postati komplikovan, ukoliko on ima državljanstvo Srbije, zemlje u koju je pobjegao.

Bosna i Hercegovina 12.10.2016 | 16:40
Slučaj Sefić mogao bi se zakomplikovati
"Mi možemo raspisati potjernicu za njim ali ukoliko je on ima državljanstvo Srbije to može zakomplikovati slučaj. Po Ustavu država ne mora isporučiti svog državljanina i onda ćemo taj slučaj morati ustupiti Tužilaštvu Srbije. Ako ga nema, Srbija će nama ga morati isporučiti", rekao je Mektić.

On je dodao da je obaviješten i o internoj istrazi u Graničnoj policiji BiH, koja navodno nije bila obaviještena da MUP KS traga za Sanjinom Sefićem.

"Potrebno je utvrditi jesu li bili obaviješteni, ako jesu neko će morati snositi odnovornost. Ako pak nisu, onda odgovornost treba tražiti na drugoj strani, koja nije obavijestila na vrijeme Graničnu policiju", naveo je Mektić.

(Avaz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

audi

12.10.2016 15:27

Dok se vi naguzarite ko ce snositi dgovornoost on je vec u nekoj trecoj ,cetvrtoj ili petoj drzavi.Vec je sigurno i identitet promijenio i pisi propalo.Zna mu tata Jasmin gdje je i koga je potplatio da mu pomogn napustiti drzavu,isti klosar kao i sin mu.Njega pritisnite ima da pjeva bolje od Safeta Isovica(pokoj mu dusi).

ODGOVORITE
Name

Istina

12.10.2016 15:49

Moj ministre pola inspektora unutar granicne policije je umjesano u kriminal i korupciju ili su ku korupcijom dosli do radnih mjesta.

ODGOVORITE