Покушај отмице дјечака у Сарајеву

Испред сарајевске Основне школе "Пофалићи" у петак навече непознати мушкарац је излазећи из бијелог комбија покушао отети једног дјечака.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 14:34
Покушај отмице дјечака у Сарајеву
Мушкарац је наводно, изашао из комбија и рекао дјечаку да крене с њим, што је дјечак одбио.

Из Основне школе "Пофалићи“ за Клиx.ба су потврдили ову информацију казавши да се све дешавало у послијеподневним сатима у петак, односно након завршене друге смјене у школи.

"Дјечак се након овог инцидента обратио разредници, а она и педагог школе су одмах обавијестили полицију која је изашла на мјесто и направила записник. Сада они подузимају све потребне мјере да би се утврдио идентитет мушкарца који је покушао отмицу дјетета", рекла је директорка ОШ "Пофалићи“.

Саговорница је додала како су сва дјеца обавијештена о потенцијалним опасностима, као и упозорена да морају пазити с ким разговарају и сједају у аутомобил.

Додала је, такође, да су родитељи узнемирени и плаше се за безбједност своје дјеце.

Како Клиx.ба пише, ово није први случај покушаја отмице дјеце у овом мјесецу након завршетка наставе у школи.

Слични случајеви су забиљежени на подручју општине Центар, тачније у близини школа у насељима Подхрастови и Бјелаве.

Из Оперативног центра Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС) нису могли потврдити да је пријављен било какав случај покушаја отмице, а из Полицијске станице (ПС) Ново Сарајево чији су припадници обавили увиђај у понедјељак,изостао је одговор.

(Клиx.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

драган

12.10.2016 13:10

Исо сам 8 разреда у ту сколу. Скола је прво била у једној као бараци код самацкос смјестаја Враница и била су само прва 4 разреда. Скола се тада и све до рата звала "Доситеј Обрадовиц" Онда 1963 преселила и зграду бивсе ТБЦ бонице [која је преселила на Подхрасове]. У новој сколи је било свих 8 разеда да би уз финансијску помоц Фабрике дувана [која је преко пута] 1967 била изградјена садасња скола

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

12.10.2016 13:38

Само у овој ус... дрзави дјеца иду двије смијене у сколу. Свугдје на свијету дјеца иду у сколу од пола 9 до 4 најдузе до пола 5. Само овде зиви се у 18 стољецу. Стварно треба све ове политицаре послати негдје вани да зиве пола године и да виде како се зиви и који зивот се води вани и тек им онда дозволити да могу било коју функцију да обављају и да тек онда знају ста ваља а ста не. А не науцили на овај нас крканлук и не знају за боље, само знају краст ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

12.10.2016 14:23

Па И у Србији дјеца иду у двије смјене !