Pokušaj otmice dječaka u Sarajevu

Ispred sarajevske Osnovne škole "Pofalići" u petak naveče nepoznati muškarac je izlazeći iz bijelog kombija pokušao oteti jednog dječaka.

Bosna i Hercegovina 12.10.2016 | 14:34
Pokušaj otmice dječaka u Sarajevu
Muškarac je navodno, izašao iz kombija i rekao dječaku da krene s njim, što je dječak odbio.

Iz Osnovne škole "Pofalići“ za Klix.ba su potvrdili ovu informaciju kazavši da se sve dešavalo u poslijepodnevnim satima u petak, odnosno nakon završene druge smjene u školi.

"Dječak se nakon ovog incidenta obratio razrednici, a ona i pedagog škole su odmah obavijestili policiju koja je izašla na mjesto i napravila zapisnik. Sada oni poduzimaju sve potrebne mjere da bi se utvrdio identitet muškarca koji je pokušao otmicu djeteta", rekla je direktorka OŠ "Pofalići“.

Sagovornica je dodala kako su sva djeca obaviještena o potencijalnim opasnostima, kao i upozorena da moraju paziti s kim razgovaraju i sjedaju u automobil.

Dodala je, takođe, da su roditelji uznemireni i plaše se za bezbjednost svoje djece.

Kako Klix.ba piše, ovo nije prvi slučaj pokušaja otmice djece u ovom mjesecu nakon završetka nastave u školi.

Slični slučajevi su zabilježeni na području opštine Centar, tačnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) nisu mogli potvrditi da je prijavljen bilo kakav slučaj pokušaja otmice, a iz Policijske stanice (PS) Novo Sarajevo čiji su pripadnici obavili uviđaj u ponedjeljak,izostao je odgovor.

(Klix.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dragan

12.10.2016 13:10

Iso sam 8 razreda u tu skolu. Skola je prvo bila u jednoj kao baraci kod samackos smjestaja Vranica i bila su samo prva 4 razreda. Skola se tada i sve do rata zvala "Dositej Obradovic" Onda 1963 preselila i zgradu bivse TBC bonice [koja je preselila na Podhrasove]. U novoj skoli je bilo svih 8 razeda da bi uz finansijsku pomoc Fabrike duvana [koja je preko puta] 1967 bila izgradjena sadasnja skola

ODGOVORITE
Name

audi

12.10.2016 13:38

Samo u ovoj us... drzavi djeca idu dvije smijene u skolu. Svugdje na svijetu djeca idu u skolu od pola 9 do 4 najduze do pola 5. Samo ovde zivi se u 18 stoljecu. Stvarno treba sve ove politicare poslati negdje vani da zive pola godine i da vide kako se zivi i koji zivot se vodi vani i tek im onda dozvoliti da mogu bilo koju funkciju da obavljaju i da tek onda znaju sta valja a sta ne. A ne naucili na ovaj nas krkanluk i ne znaju za bolje, samo znaju krast ...

ODGOVORITE
Name

lol

12.10.2016 14:23

Pa I u Srbiji djeca idu u dvije smjene !