ЕЛ: Побједа над Олимпијакосом, једнака је пењању уз 8.000 степеника!

"Морате да их савладате три пута у једној утакмици", објашњава Пабло Ласо шта чека његов тим на отварању Евролиге.

Кошарка 12.10.2016 | 19:15
ЕЛ: Побједа над Олимпијакосом, једнака је пењању уз 8.000 степеника!
Први меч Евролиге у новом формату. Реал у Мадриду чека Олимпијакос у кошаркашком класику, где ћемо одмах на почетку видети снагу два тима који ће бити кандидати да иду далеко. Посебно Мадриђани који са Паблом Ласом на клупи имају константност и искуство које гарантује добре резултате. То се видело и у мечу Краљевског клуба и победи против НБА тима Оклахоме.

Ласо зна колико тежак посао чека Мадриђане.

"Олимпијакос има идентитет игре. Јасно знају шта желе, и да би победили тако добар тим морамо да одиграмо јако добро. Они су увек такмичарски настројени. Никада се не предају. Победити Олимпијакос једнако је пењању уз 8.000 степеника. Морате да их победите три пута у једној утакмици", каже Ласо и сликовито објашњава жилавост Олимпијакоса.

Тренер Мадриђана истиче предности грчког састава.

"Имају неколико феноменалних играча. Спанулис је изванредан кошаркаш, имају и Грина, Манцариса, Лоџеског, Хекета. Имају играче који могу да играју на више позиција, али и неке снажне кошаркаше попут Принтезиса и Милутинова".

Веома је занимљива скорија историја међусобних односа. Пазите ово - на чак 11 последњих међусобних сусрета славио је домаћин. Последњи пут на страни славио је Олимпијакос 2. априла 2009. година, дакле пре више од седам година.

Знатижеље ради, Реал је последњи пут био бољи у Пиреју пре више од 11 година.

Фантастичан окршај за старт Евролиге.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар