EL: Pobjeda nad Olimpijakosom, jednaka je penjanju uz 8.000 stepenika!

"Morate da ih savladate tri puta u jednoj utakmici", objašnjava Pablo Laso šta čeka njegov tim na otvaranju Evrolige.

Košarka 12.10.2016 | 19:15
EL: Pobjeda nad Olimpijakosom, jednaka je penjanju uz 8.000 stepenika!
Prvi meč Evrolige u novom formatu. Real u Madridu čeka Olimpijakos u košarkaškom klasiku, gde ćemo odmah na početku videti snagu dva tima koji će biti kandidati da idu daleko. Posebno Madriđani koji sa Pablom Lasom na klupi imaju konstantnost i iskustvo koje garantuje dobre rezultate. To se videlo i u meču Kraljevskog kluba i pobedi protiv NBA tima Oklahome.

Laso zna koliko težak posao čeka Madriđane.

"Olimpijakos ima identitet igre. Jasno znaju šta žele, i da bi pobedili tako dobar tim moramo da odigramo jako dobro. Oni su uvek takmičarski nastrojeni. Nikada se ne predaju. Pobediti Olimpijakos jednako je penjanju uz 8.000 stepenika. Morate da ih pobedite tri puta u jednoj utakmici", kaže Laso i slikovito objašnjava žilavost Olimpijakosa.

Trener Madriđana ističe prednosti grčkog sastava.

"Imaju nekoliko fenomenalnih igrača. Spanulis je izvanredan košarkaš, imaju i Grina, Mancarisa, Lodžeskog, Heketa. Imaju igrače koji mogu da igraju na više pozicija, ali i neke snažne košarkaše poput Printezisa i Milutinova".

Veoma je zanimljiva skorija istorija međusobnih odnosa. Pazite ovo - na čak 11 poslednjih međusobnih susreta slavio je domaćin. Poslednji put na strani slavio je Olimpijakos 2. aprila 2009. godina, dakle pre više od sedam godina.

Znatiželje radi, Real je poslednji put bio bolji u Pireju pre više od 11 godina.

Fantastičan okršaj za start Evrolige.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar