Смијењен дир. болнице због смрти дјечака

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да је због смрти осмогодишњег дјечака смијењена директорка Опште болнице у Лозници након што је инспекција утврдила да су направљени бројни пропусти.

Србија 12.10.2016 | 12:00
Смијењен дир. болнице због смрти дјечака
Лончар је навео да је у случају смрти дјечака инспекција Министарства здравља утврдила да није постојао ниједан папир на основу чега би се могло утврдии како је дечаку дијагностикована повреда.

Министар здравља је најавио да ће у наредном периоду бити предузете мјере како не би било могуће сакривати грешке љекара односно мјере које ће предуприједити да колеге штите једни друге.

(Рс.Н1)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Семберија

12.10.2016 10:03

Баш су га казнили?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

12.10.2016 10:04

Док год директоре болница, начелнике одјељења и уопште љекаре буду постављале странке и политика дешаваће нам се овакве ствари. ЗНАЊЕ ПРИЈЕ СВЕГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све доктор до доктора, све м...

12.10.2016 10:07

Данас је доктора на све стране, сто доктора медицине сто доктора наука, те са аспекта толиког броја доктора за оцекивати је јос много пропуста у свим сферама зивота и рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар страшни

12.10.2016 11:36

Све кривце за смрт дјетета треба на Р О Б И Ј У. Док се тако не уради нема напредка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моке

12.10.2016 11:53

Још једна жртва балканског лијечничког непознавања материје којом се бави.Ужасна трагедија да таквим људима повјериш судбину свог дијета,не дао Бог ником,а сценарио ове трагедије је само могао бити овај: приликом првог захвата санирања прелому у болници , инфицирали су рану са неком боничком бактеријом отпорном на балканске антибиотике.затим су наравно давали те антибиотике који уопште не дјелују на ту бактерију,али убијају друге бактерије које нормално живе у иксану и тако на њихово мјесто се насељавају ове резистентне,Давањем недјелотворних антибиотика су убрзали инфекцију до брзине свјетлости, и питали се вјероватно,"ма како се не повлаче симптоми инфекције,температура,оток итд а дајемо малом пеницилин,гарамицин и још понеки праисторијски антибиотик" и логична конзеквенца је наравно сепса и трагедија..Најгоре у свему томе да ти лијечнци уопше немају знање о тим инфекцијама и да њима ни данас није јасно шта се тачно десило и само је питање времена понављања оваког случаја. Веома тужно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

12.10.2016 12:18

Тако нам је кад нам се доктори баве политиком а не струком,ево вам примјер и код нас у Бијељини, иду доктори по митинзима и терају здравствене раднике на улицу,пријете им радним мјестима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

12.10.2016 13:57

Још је горе кад се наставници физичког баве политиком; ти не знају ништа друго (а и како би?) него да краду