Smijenjen dir. bolnice zbog smrti dječaka

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je zbog smrti osmogodišnjeg dječaka smijenjena direktorka Opšte bolnice u Loznici nakon što je inspekcija utvrdila da su napravljeni brojni propusti.

Srbija 12.10.2016 | 12:00
Smijenjen dir. bolnice zbog smrti dječaka
Lončar je naveo da je u slučaju smrti dječaka inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi se moglo utvrdii kako je dečaku dijagnostikovana povreda.

Ministar zdravlja je najavio da će u narednom periodu biti preduzete mjere kako ne bi bilo moguće sakrivati greške ljekara odnosno mjere koje će preduprijediti da kolege štite jedni druge.

(Rs.N1)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Semberija

12.10.2016 10:03

Baš su ga kaznili?!

ODGOVORITE
Name

Milenko

12.10.2016 10:04

Док год директоре болница, начелнике одјељења и уопште љекаре буду постављале странке и политика дешаваће нам се овакве ствари. ЗНАЊЕ ПРИЈЕ СВЕГА.

ODGOVORITE
Name

sve doktor do doktora, sve m...

12.10.2016 10:07

Danas je doktora na sve strane, sto doktora medicine sto doktora nauka, te sa aspekta tolikog broja doktora za ocekivati je jos mnogo propusta u svim sferama zivota i rada.

ODGOVORITE
Name

Petar strašni

12.10.2016 11:36

Sve krivce za smrt djeteta treba na R O B I J U. Dok se tako ne uradi nema napredka.

ODGOVORITE
Name

moke

12.10.2016 11:53

Još jedna žrtva balkanskog liječničkog nepoznavanja materije kojom se bavi.Užasna tragedija da takvim ljudima povjeriš sudbinu svog dijeta,ne dao Bog nikom,a scenario ove tragedije je samo mogao biti ovaj: prilikom prvog zahvata saniranja prelomu u bolnici , inficirali su ranu sa nekom boničkom bakterijom otpornom na balkanske antibiotike.zatim su naravno davali te antibiotike koji uopšte ne djeluju na tu bakteriju,ali ubijaju druge bakterije koje normalno žive u iksanu i tako na njihovo mjesto se naseljavaju ove rezistentne,Davanjem nedjelotvornih antibiotika su ubrzali infekciju do brzine svjetlosti, i pitali se vjerovatno,"ma kako se ne povlače simptomi infekcije,temperatura,otok itd a dajemo malom penicilin,garamicin i još poneki praistorijski antibiotik" i logična konzekvenca je naravno sepsa i tragedija..Najgore u svemu tome da ti liječnci uopše nemaju znanje o tim infekcijama i da njima ni danas nije jasno šta se tačno desilo i samo je pitanje vremena ponavljanja ovakog slučaja. Veoma tužno .

ODGOVORITE
Name

doktor

12.10.2016 12:18

Tako nam je kad nam se doktori bave politikom a ne strukom,evo vam primjer i kod nas u Bijeljini, idu doktori po mitinzima i teraju zdravstvene radnike na ulicu,prijete im radnim mjestima.

ODGOVORITE
Name

Bn

12.10.2016 13:57

Još je gore kad se nastavnici fizičkog bave politikom; ti ne znaju ništa drugo (a i kako bi?) nego da kradu