Видео: Кћеркици не даје, али противницима дијели само тако!

Након што је у жижу јавности упао на веома ружан начин, Енер Валенсија урадио је исто, али из правих разлога, фудбалских. Погледајте.

Фудбал 12.10.2016 | 15:00
Видео: Кћеркици не даје, али противницима дијели само тако!
Након што је у жижу светске јавности доспео на ружан, па и бламоидан начин, Енер Валенсија у само неколико дана успео је да уради исто, али из правих разлога – фудбалских!

Контроверзни центарфор Еквадора спасао је своју репрезентацију пораза у Боливији, иако је домаћин головима играча чувеног имена и презимена, Пабла Ескобара, водио 2:0 на полувремену, а од 79. минута имао и човека више на терену.

Гол више, Боливијци су имали до 89. минута, када је Валенсија и други пут "пробушио" мрежу и поставио коначних 2:2, што Еквадорце оставља на трећем месту табеле феноменалних јужноамеричких квалификација, у којима је немогуће предвидети шта ће се догодити и у којима свако свакога може да победи.

И скоро да је свако свакога и победио у претходних десет кола, а остало је још осам да буду одиграна.

Претпостављамо да вам та "хит" вест није промакла на нашем порталу, али ако јесте, пре неколико дана свет је писао о томе да је Енер Валенсија симулирао тешку повреду у победи Еквадора над Чилеом од 3:0, како би га санитетско возило одвезло са стадиона, а све у намери да не доживи хапшење уживо пред 40.000 људи на трибинама и милионима пред ТВ екранима.

Полиција је Валенсију намеравала да приведе и пре почетка меча, али како су играчи и селектор успели телима да га одбране и отворе му пут да истрчи на терен, органи реда морали су да чекају на атлетској стази да меч буде завршен. Схвативши шта ће се догодити када судија одсвира крај, Валенсија је при резултату 3:0 пао и правио се тешко повређен, што му је обезбедило да не буде ухапшен бар до уласка у болницу, не и даље од тога.

Али, тамо већ није било камера...

Зашто су га полицајци чекали? Упорно је одбијао да изврши наредбу суда и кћеркици уплати алиментацију од 15.000 евра, иако је он касније тврдио да то покушава да наплати мајка мале девојчице, над којом су он и његова породица затражили старатељство и право да се школује у Енглеској, где јој отац живи и ради.

У Боливији, центарфор Вест Хема на позајмици у Евертону није морао да страхује од привођења, али јесте од пораза, након што је Ескобар фантастичним головима довео зелено-беле у вођство од 2:0 и буквално се поигравао са смехотресном одбраном гостију, међутим изгледа да је пауза у полувремену уозбиљила играче Еквадора, па су двојица Валенсија, Антонио из Манчестер јунајтеда и Енер из Евертона одиграли две акције које су завршене головима за веома важан бод, који неке од фаворита оставља испод црте када је одлазак на Светско првенство у Русију у питању.



Валенсија је претходне ноћи постигао 17. и 18. погодак у репрезентацији и прекинуо серију од 18 мечева без гола за клуб и национални тим, рачунајући и утакмице које је преседео на клупи. До синоћ, последњи његов погодак био онај из меча са Копа Америка, 13. јуна, када је Еквадор победио слабашни Хаити 4:0, а Валенсија је био стрелац и у претходној утакмици на турниру, када су жуто-плаво-црвени ремизирали 2:2 са Перуом.

Што се квалификација за Мундијал 2018 тиче, овај снажни нападач који је од прошле зиме у кризи форме на клупском нивоу, последње голове дао је у марту, у утакмици са Парагвајем, која је такође завршена 2:2.

Да Валенсијини голови углавном значе управо овај резултат, потврђује и сусрет Вест Хем – Манчестер сити одигран 23. јануара ове године, када је Еквадорац дао два гола за "чекићаре" а коначан резултат био 2:2. До данас, није успео да постигне гол ни за Вест Хем, ни за Евертон, али јесте за репрезентацију која је у оквиру овог октобарског окупљања освојила четири бода.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар