Какав тандем има Србија! Овако су Костић и Тадић залудели Европу...!

Какав тандем има Србија! Душан Тадић је најбољи асистент у квалификацијама, а Филип Костић је на петом месту по броју шутева у оквир гола на прва три меча.

Фудбал 14.10.2016 | 09:00
Какав тандем има Србија! Овако су Костић и Тадић залудели Европу...!
Србија одавно није имала таква два играча, који се феноменално допуњавају на терену! Представљају страх и трепет за противнике, а њихову моћ су на својој кожи најбоље осетили фудбалери Аустрије.

Душан Тадић је избио у први план после правих симултанки на прва три меча. Учествовао је код свих осам голова наше репрезентације у борби за Светско првенство, што као стрелац, што као асистент. У прва три кола је наместио чак пет погодака и налази се на првом месту!

Феноменалним проигравањем Александра Митровића и Филипа Костића је све одушевио, па му тако по броју асистенција у леђа гледају Пјанић, Нолито, Азар, Марио... Све су то играчи из већих клубова од Тадићевог Саутемптона, али је луцидни везиста показао да за одлична додавања није битно име екипе, већ жеља и таленат. А момак из Бачке Тополе поседује оба!

Уз велики број намештених голова, левоноги нападач је у самом врху и по броју голова. Досад их је дао три, само два мање од водећег стрелца квалификација Кристијана Роналда. Ипак, треба бити искрен и рећи да се ас Португала распуцавао против фудбалских лилипутанаца - Фарских Острва и Андоре, док је наш ас тресао мреже Аустрије и Републике Ирске.

Њему је велику подршку на терену пружао и Филип Костић. Сви смо знали колике су његове могућности, али је у прва три меча просто експлодирао. Сјајни Крагујевчанин је на старту квалификација дао два гола. То га на листи стрелаца сврстава одмах испод Тадића, али је у европском врху по броју шутева у оквир гола.

После првог дана трећег кола је био на првом месту са шест шутева, али су га њих четворица престигла. То, наравно, не умањује квалитет његових игара. Мало ли је бити пети у Европи?

Костић има и феноменалан проценат успешности јер му сваки трећи ударац завршава у мрежи. Ако тако настави, нема сумње да ће се и он, али и ми радовати у Велсу. Зашто онда не би наставио са одличним партијама?

АСИСТЕНЦИЈЕ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СП

Душан Тадић (Србија) 5

Миралем Пјанић (БиХ) 4

Нолито (Шпанија) 3

Еден Азар (Белгија) 3

Јосип Иличич (Словенија) 3


ШУТЕВИ У ОКВИР ГОЛА

Един Џеко (БиХ) 8

Томас Милер (Немачка) 7

Роналдо (Португал) 7

Андре Силва (Португал) 7

Филип Костић (Србија) 6

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар