Kakav tandem ima Srbija! Ovako su Kostić i Tadić zaludeli Evropu...!

Kakav tandem ima Srbija! Dušan Tadić je najbolji asistent u kvalifikacijama, a Filip Kostić je na petom mestu po broju šuteva u okvir gola na prva tri meča.

Fudbal 14.10.2016 | 09:00
Kakav tandem ima Srbija! Ovako su Kostić i Tadić zaludeli Evropu...!
Srbija odavno nije imala takva dva igrača, koji se fenomenalno dopunjavaju na terenu! Predstavljaju strah i trepet za protivnike, a njihovu moć su na svojoj koži najbolje osetili fudbaleri Austrije.

Dušan Tadić je izbio u prvi plan posle pravih simultanki na prva tri meča. Učestvovao je kod svih osam golova naše reprezentacije u borbi za Svetsko prvenstvo, što kao strelac, što kao asistent. U prva tri kola je namestio čak pet pogodaka i nalazi se na prvom mestu!

Fenomenalnim proigravanjem Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića je sve oduševio, pa mu tako po broju asistencija u leđa gledaju Pjanić, Nolito, Azar, Mario... Sve su to igrači iz većih klubova od Tadićevog Sautemptona, ali je lucidni vezista pokazao da za odlična dodavanja nije bitno ime ekipe, već želja i talenat. A momak iz Bačke Topole poseduje oba!

Uz veliki broj nameštenih golova, levonogi napadač je u samom vrhu i po broju golova. Dosad ih je dao tri, samo dva manje od vodećeg strelca kvalifikacija Kristijana Ronalda. Ipak, treba biti iskren i reći da se as Portugala raspucavao protiv fudbalskih liliputanaca - Farskih Ostrva i Andore, dok je naš as tresao mreže Austrije i Republike Irske.

Njemu je veliku podršku na terenu pružao i Filip Kostić. Svi smo znali kolike su njegove mogućnosti, ali je u prva tri meča prosto eksplodirao. Sjajni Kragujevčanin je na startu kvalifikacija dao dva gola. To ga na listi strelaca svrstava odmah ispod Tadića, ali je u evropskom vrhu po broju šuteva u okvir gola.

Posle prvog dana trećeg kola je bio na prvom mestu sa šest šuteva, ali su ga njih četvorica prestigla. To, naravno, ne umanjuje kvalitet njegovih igara. Malo li je biti peti u Evropi?

Kostić ima i fenomenalan procenat uspešnosti jer mu svaki treći udarac završava u mreži. Ako tako nastavi, nema sumnje da će se i on, ali i mi radovati u Velsu. Zašto onda ne bi nastavio sa odličnim partijama?

ASISTENCIJE U KVALIFIKACIJAMA ZA SP

Dušan Tadić (Srbija) 5

Miralem Pjanić (BiH) 4

Nolito (Španija) 3

Eden Azar (Belgija) 3

Josip Iličič (Slovenija) 3


ŠUTEVI U OKVIR GOLA

Edin Džeko (BiH) 8

Tomas Miler (Nemačka) 7

Ronaldo (Portugal) 7

Andre Silva (Portugal) 7

Filip Kostić (Srbija) 6

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar