"Случај Косово" подијелио српску одбојку!

Одбојкашки савез Војводине разочаран што је председник ОСС био уздржан приликом гласања о пријему тзв. Републике Косово у ФИВБ.

Остали спортови 13.10.2016 | 08:15
"Случај Косово" подијелио српску одбојку!
Потпредседник Одбојкашког савеза Србије и први човек војвођанског савеза Петар Богуновић протестовао је због става председника ОСС Ненада Голијанина, који је на Конгресу Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) у Буенос Аиресу био уздржан када се гласало о пријему Косова.

"За разлику од председника ОСС, постоје државе и њене организације које држе до свог става и принципа да неко ко нема своје место у Уједињеним нацијама и ко је отео туђу територију, не може да буде члан било чега", поручио је Богуновић у писму које преноси "Спортски журнал".

Једини глас против пријема одбојкашког савеза отцепљене српске покрајине стигао је од Шпанаца, док је Голијанин објаснио да је био уздржан јер "наша одлука не може да утиче на њихову одлуку", тј. зато што бисмо у сваком случају били прегласани, а ОСС као спортска организација "не жели да забрани младим људима да играју одбојку, било одакле да су".

Богуновић, који је истакао да говори у име ОС Војводине, на проблем гледа другачије.

"Ја, као један од потпредседника ОСС, лично се ограђујем од става Ненада Голијанина, јер сматрам да је морао да буде против пријема Косова у чланство ФИВБ, без обзира на то што би већина свакако победила и непризната држава постала део светске одбојкашке федерације".

"Мишљења сам да је наш Савез, као један од најорганизованијих у земљи, чије селекције бележе фантастичне резултате на такмичењима широм света, морао да буде ПРОТИВ пријема Косова у чланство ФИВБ".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар