"Slučaj Kosovo" podijelio srpsku odbojku!

Odbojkaški savez Vojvodine razočaran što je predsednik OSS bio uzdržan prilikom glasanja o prijemu tzv. Republike Kosovo u FIVB.

Ostali sportovi 13.10.2016 | 08:15
"Slučaj Kosovo" podijelio srpsku odbojku!
Potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i prvi čovek vojvođanskog saveza Petar Bogunović protestovao je zbog stava predsednika OSS Nenada Golijanina, koji je na Kongresu Svetske odbojkaške federacije (FIVB) u Buenos Airesu bio uzdržan kada se glasalo o prijemu Kosova.

"Za razliku od predsednika OSS, postoje države i njene organizacije koje drže do svog stava i principa da neko ko nema svoje mesto u Ujedinjenim nacijama i ko je oteo tuđu teritoriju, ne može da bude član bilo čega", poručio je Bogunović u pismu koje prenosi "Sportski žurnal".

Jedini glas protiv prijema odbojkaškog saveza otcepljene srpske pokrajine stigao je od Španaca, dok je Golijanin objasnio da je bio uzdržan jer "naša odluka ne može da utiče na njihovu odluku", tj. zato što bismo u svakom slučaju bili preglasani, a OSS kao sportska organizacija "ne želi da zabrani mladim ljudima da igraju odbojku, bilo odakle da su".

Bogunović, koji je istakao da govori u ime OS Vojvodine, na problem gleda drugačije.

"Ja, kao jedan od potpredsednika OSS, lično se ograđujem od stava Nenada Golijanina, jer smatram da je morao da bude protiv prijema Kosova u članstvo FIVB, bez obzira na to što bi većina svakako pobedila i nepriznata država postala deo svetske odbojkaške federacije".

"Mišljenja sam da je naš Savez, kao jedan od najorganizovanijih u zemlji, čije selekcije beleže fantastične rezultate na takmičenjima širom sveta, morao da bude PROTIV prijema Kosova u članstvo FIVB".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar