СП - Тумба: Није било лијепо у Данској, али циљ оправдава средства!

Љубиша Тумбаковић истакао је тактички фактор као кључ велике победе Црне Горе у Данској, у квалификацијама за Светско првенство.

Фудбал 12.10.2016 | 13:30
СП - Тумба: Није било лијепо у Данској, али циљ оправдава средства!
"Соколови" су сјајном акцијом Стефана Јоветића и Фатоса Бећираја шокирали Копенхаген и преузели прво место у Групи Е изједначени са Пољском.

"Презадовољан сам, честитке момцима. Изузетно тешка утакмица у којој је свако имао неки свој мотив и циљ. Ми смо после две утакмице овде желели да останемо у неком резултатском тонусу, тако смо и поставили игру", рекао је Тумбаковић.

Црна Гора из три кола има две победе и реми, а налази се испред две селекције које су протеклог лета играле на Европском првенству.

"Знали смо да је Данска талентована екипа, знали смо да мора да победи и из тог разлога нам је био и олакшан тактички моменат. Нисмо журили, мислим да смо прво полувреме апсолутно коректно одиграли. Оно што сам тражио јесте да "скратимо терен", да противника удаљимо од гола, то смо апсолутно успели", додао је црногорски селектор.

Данци су направили притисак у наставку, али је Црна Гора сачувала победу, пре свих захваљујући маестралном голману Младену Божовићу.

"Друго полувреме је било спонтано враћање на позицију која није наша природна. Противник је убацио високе играче, ми смо се изборили са таквим ситуацијама и мислим да смо заслужено победили. Да је био другачији резултат вероватно би се помирли са тим. Овога пута није било љепоте у игри, али циљ оправдава средства", истакао је Тумбаковић.

Тактичка дисциплина и пре свега тимски дух, красили су Црну Гору и у Скандинавији.

"У припремама за утакмице имамо посебан дио посвећен управо том елементу зајединштва и тимског духа. Имамо хемију у тиму, драго ми је да се то види на терену и да то примјећују они са стране. То је један од наших адута. Пресудила је наша организација у одбрани, велика дисциплина, те професионалан и борбен однос играча према игри", закључио је легендарни тренер Партизана.

Црна Гора 11. новембра гостује последњепласираној Јерменији која је без бодова уз гол разлику 1:8 у три кола.т

Група Е, 3. коло:

Данска – Црна Гора 0:1
Бећирај 32

Пољска – Јерменија 1:1
Мкојан аг 48 - Харојан 51

Казахстан – Румунија 0:0

Табела:
1. Црна Гора 3 2 1 0 7:1 7
2. Пољска 3 2 1 0 7:5 7
3. Румунија 3 1 2 0 6:1 5
4. Данска 3 1 0 2 3:4 3
5. Казахстан 3 0 2 1 2:7 2
6. Јерменија 3 0 0 3 1:8 0

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар