SP - Tumba: Nije bilo lijepo u Danskoj, ali cilj opravdava sredstva!

Ljubiša Tumbaković istakao je taktički faktor kao ključ velike pobede Crne Gore u Danskoj, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Fudbal 12.10.2016 | 13:30
SP - Tumba: Nije bilo lijepo u Danskoj, ali cilj opravdava sredstva!
"Sokolovi" su sjajnom akcijom Stefana Jovetića i Fatosa Bećiraja šokirali Kopenhagen i preuzeli prvo mesto u Grupi E izjednačeni sa Poljskom.

"Prezadovoljan sam, čestitke momcima. Izuzetno teška utakmica u kojoj je svako imao neki svoj motiv i cilj. Mi smo posle dve utakmice ovde želeli da ostanemo u nekom rezultatskom tonusu, tako smo i postavili igru", rekao je Tumbaković.

Crna Gora iz tri kola ima dve pobede i remi, a nalazi se ispred dve selekcije koje su proteklog leta igrale na Evropskom prvenstvu.

"Znali smo da je Danska talentovana ekipa, znali smo da mora da pobedi i iz tog razloga nam je bio i olakšan taktički momenat. Nismo žurili, mislim da smo prvo poluvreme apsolutno korektno odigrali. Ono što sam tražio jeste da "skratimo teren", da protivnika udaljimo od gola, to smo apsolutno uspeli", dodao je crnogorski selektor.

Danci su napravili pritisak u nastavku, ali je Crna Gora sačuvala pobedu, pre svih zahvaljujući maestralnom golmanu Mladenu Božoviću.

"Drugo poluvreme je bilo spontano vraćanje na poziciju koja nije naša prirodna. Protivnik je ubacio visoke igrače, mi smo se izborili sa takvim situacijama i mislim da smo zasluženo pobedili. Da je bio drugačiji rezultat verovatno bi se pomirli sa tim. Ovoga puta nije bilo ljepote u igri, ali cilj opravdava sredstva", istakao je Tumbaković.

Taktička disciplina i pre svega timski duh, krasili su Crnu Goru i u Skandinaviji.

"U pripremama za utakmice imamo poseban dio posvećen upravo tom elementu zajedinštva i timskog duha. Imamo hemiju u timu, drago mi je da se to vidi na terenu i da to primjećuju oni sa strane. To je jedan od naših aduta. Presudila je naša organizacija u odbrani, velika disciplina, te profesionalan i borben odnos igrača prema igri", zaključio je legendarni trener Partizana.

Crna Gora 11. novembra gostuje poslednjeplasiranoj Jermeniji koja je bez bodova uz gol razliku 1:8 u tri kola.t

Grupa E, 3. kolo:

Danska – Crna Gora 0:1
Bećiraj 32

Poljska – Jermenija 1:1
Mkojan ag 48 - Harojan 51

Kazahstan – Rumunija 0:0

Tabela:
1. Crna Gora 3 2 1 0 7:1 7
2. Poljska 3 2 1 0 7:5 7
3. Rumunija 3 1 2 0 6:1 5
4. Danska 3 1 0 2 3:4 3
5. Kazahstan 3 0 2 1 2:7 2
6. Jermenija 3 0 0 3 1:8 0

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar