СП: Црна Гора гледа ка Русији!

Није сан, већ јава - Црна Гора после три утакмице у квалификацијама има седам бодова!

Фудбал 12.10.2016 | 11:30
СП: Црна Гора гледа ка Русији!
Људи, да ли је ово могуће?, говорио је некада чувени ТВ коментатор Младен Делић.

Фудбалска репрезентација Црне Горе после три утакмице у квалификацијама за Мундијал има седам бодова! Две победе и стартни реми против Румуније, дело су Стевана Јоветића и другова, који су изузетно дисциплинованом игром и фанатичном одбраном освојили сва три бода у приестоници Данске.

Када је Црна Гора декласирала Казахстан 5:0 у Подгорици, многи су полетели. Али, селектор Љубиша Тумбаковић смирено је говорио да је најважније направити контунуитет, јер ако се не потврди победа над Казахстаном, џаба онда све...

Али, "храбри соколови" су у Копенхагену били баш то - храбри!

Командант одбране Стефан Савић је уз помоћ Жарка Томашевића, голмана Младена Божовића, Симића, Којашевића и остале, заиста, чинио све да црногорска мрежа остане нетакнута.

Пресудио је 32. минут, мајсторија најпре Стевана Јоветића, који је филигранским потезом видео слободног Фатоса Бећираја на висини шеснаестерца, а искусни нападач је лобом на најлепши начин завршио акцију.

Од тог тренутка, Црна Гора се окренула одбрани, а Данци су све карте бацили у напад.

Прави ураган, цунами напада Данаца у другом полувремену! Шта све нису пробали Данци не би ли ћушнули лопту у мрежу. Било је, признајмо, и доста среће на страни црногорског тима - пречка, невероватан промашај Дилејнија у финишу меча...

Али, кад се све сабере, Црна Гора је, ношена подршком сјајне групе навијача, заслужила бар бод. За храброст је награђена са сва три!

"Ти си наша прва љубав, Црна Горо, волим те", орило се на центру стадиона у Копенхагену. Један другом падали су у загрљај чланови стручног штаба, а потом је славље подељено и са навијачима.

Посао није завршен, тек је почео. Али, овако компактан тим, показао је да може много.

Црна Гора је на старту квалификација играла у Клужу са Румунијим 1:1, док је пред својим навијачима савладала Казахстан 5:0. Данска је у првом колу у Копенхагену побиједила Јерменију 1:0, док је у Варшави изгубила од Пољске 3:2.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар