SP: Crna Gora gleda ka Rusiji!

Nije san, već java - Crna Gora posle tri utakmice u kvalifikacijama ima sedam bodova!

Fudbal 12.10.2016 | 11:30
SP: Crna Gora gleda ka Rusiji!
Ljudi, da li je ovo moguće?, govorio je nekada čuveni TV komentator Mladen Delić.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore posle tri utakmice u kvalifikacijama za Mundijal ima sedam bodova! Dve pobede i startni remi protiv Rumunije, delo su Stevana Jovetića i drugova, koji su izuzetno disciplinovanom igrom i fanatičnom odbranom osvojili sva tri boda u priestonici Danske.

Kada je Crna Gora deklasirala Kazahstan 5:0 u Podgorici, mnogi su poleteli. Ali, selektor Ljubiša Tumbaković smireno je govorio da je najvažnije napraviti kontunuitet, jer ako se ne potvrdi pobeda nad Kazahstanom, džaba onda sve...

Ali, "hrabri sokolovi" su u Kopenhagenu bili baš to - hrabri!

Komandant odbrane Stefan Savić je uz pomoć Žarka Tomaševića, golmana Mladena Božovića, Simića, Kojaševića i ostale, zaista, činio sve da crnogorska mreža ostane netaknuta.

Presudio je 32. minut, majstorija najpre Stevana Jovetića, koji je filigranskim potezom video slobodnog Fatosa Bećiraja na visini šesnaesterca, a iskusni napadač je lobom na najlepši način završio akciju.

Od tog trenutka, Crna Gora se okrenula odbrani, a Danci su sve karte bacili u napad.

Pravi uragan, cunami napada Danaca u drugom poluvremenu! Šta sve nisu probali Danci ne bi li ćušnuli loptu u mrežu. Bilo je, priznajmo, i dosta sreće na strani crnogorskog tima - prečka, neverovatan promašaj Dilejnija u finišu meča...

Ali, kad se sve sabere, Crna Gora je, nošena podrškom sjajne grupe navijača, zaslužila bar bod. Za hrabrost je nagrađena sa sva tri!

"Ti si naša prva ljubav, Crna Goro, volim te", orilo se na centru stadiona u Kopenhagenu. Jedan drugom padali su u zagrljaj članovi stručnog štaba, a potom je slavlje podeljeno i sa navijačima.

Posao nije završen, tek je počeo. Ali, ovako kompaktan tim, pokazao je da može mnogo.

Crna Gora je na startu kvalifikacija igrala u Klužu sa Rumunijim 1:1, dok je pred svojim navijačima savladala Kazahstan 5:0. Danska je u prvom kolu u Kopenhagenu pobijedila Jermeniju 1:0, dok je u Varšavi izgubila od Poljske 3:2.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar