Видео: Овај момак је српска будућност на позицији плеја!

Барса ме видела преко Јутјуба, сан постао јава против Оклахоме! Стефан Пено (19) могао би да буде онај прави наследник Милоша Теодосића...

Кошарка 15.10.2016 | 20:15
Видео: Овај момак је српска будућност на позицији плеја!
Неретко се занесемо у уметности Милоша Теодосића, у асистенцијама, тројкама, магији коју просипа у одлучујућим моментима утакмица... Толико се занесемо, да сметнемо с ума да ће тог Теодосића морати да замени неко нови, млађи, када за то, нажалост, дође време.

Можда је Стефан Пено управо тај који се чека. Момак од 19 година који од 2013. године игра за Барселону и има веома занимљиву животну причу. 

Одрастао је уз Београду. Отац му је Србин, али је Стефанову мајку упознао у Венецуели, у Каракасу, где је играо кошарку. Почео је каријеру у Беокошу, а касније се преселио у ОКК Београд. Потом је уследио ненадани позив Барсе.

"Немам идеју како су сазнали за мене. Мислим да су гледали клипове на Јутјубу. Била је то велика прилика за мене коју нисам могао да одбијем. Испунио ми се сан, била је то награда за посвећеност кошарци", рекао је Пено за Мундо Депортиво.

Наш млади кошаркаш истиче да се одмах навикао на град и клуб.

"Од првог дана када сам стигао сан ми се испунио, осетио сам велико задовољство. Као и када сам играо против Оклахоме. Тако много људи, била је и тесна утакмица. Када сам погодио прву тројку осетио сам велику срећу. Сада када бих се вратио у Барселону Б наставио бих да се борим да се што пре вратим у први тим", рекао је Пено који се спрема за Европско првенство за играче до 20 година.

Видећемо га поново у дресу Србије у коме је до сада освојио три европске медаље у млађим категоријама као и једну светску.

Само нека овако настави.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар