Video: Ovaj momak je srpska budućnost na poziciji pleja!

Barsa me videla preko Jutjuba, san postao java protiv Oklahome! Stefan Peno (19) mogao bi da bude onaj pravi naslednik Miloša Teodosića...

Košarka 15.10.2016 | 20:15
Video: Ovaj momak je srpska budućnost na poziciji pleja!
Neretko se zanesemo u umetnosti Miloša Teodosića, u asistencijama, trojkama, magiji koju prosipa u odlučujućim momentima utakmica... Toliko se zanesemo, da smetnemo s uma da će tog Teodosića morati da zameni neko novi, mlađi, kada za to, nažalost, dođe vreme.

Možda je Stefan Peno upravo taj koji se čeka. Momak od 19 godina koji od 2013. godine igra za Barselonu i ima veoma zanimljivu životnu priču. 

Odrastao je uz Beogradu. Otac mu je Srbin, ali je Stefanovu majku upoznao u Venecueli, u Karakasu, gde je igrao košarku. Počeo je karijeru u Beokošu, a kasnije se preselio u OKK Beograd. Potom je usledio nenadani poziv Barse.

"Nemam ideju kako su saznali za mene. Mislim da su gledali klipove na Jutjubu. Bila je to velika prilika za mene koju nisam mogao da odbijem. Ispunio mi se san, bila je to nagrada za posvećenost košarci", rekao je Peno za Mundo Deportivo.

Naš mladi košarkaš ističe da se odmah navikao na grad i klub.

"Od prvog dana kada sam stigao san mi se ispunio, osetio sam veliko zadovoljstvo. Kao i kada sam igrao protiv Oklahome. Tako mnogo ljudi, bila je i tesna utakmica. Kada sam pogodio prvu trojku osetio sam veliku sreću. Sada kada bih se vratio u Barselonu B nastavio bih da se borim da se što pre vratim u prvi tim", rekao je Peno koji se sprema za Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Videćemo ga ponovo u dresu Srbije u kome je do sada osvojio tri evropske medalje u mlađim kategorijama kao i jednu svetsku.

Samo neka ovako nastavi.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar