Чавић штити Комисију за референдум у Српској

Посланици српских странака у Скупштини Српске рекли су током данашње дискусије о спроведеном референдуму да ће на све начине да заштите чланове Комисије за спровођење референдума у Републици Српској.

Република Српска 11.10.2016 | 20:09
Чавић штити Комисију за референдум у Српској
Посланик НДП Драган Чавић затражио је у име клубова СДС, ПДП, НДП и НС да НСРС обавеже Владу да пружи финансијску и правну заштиту за чланове комисије у судском процесу.

Чавић је рекао да највећу одговорност за спроведени референдум сносе посланици који су расписали референдум.

- Немамо право да остављамо чланове комисије на цједилу. Шта ако добију пресуђујуће казне које могу бити од шест мјесеци до пет година. Они ће да робијају, а ми, који смо их именовали ћемо весело да звиждимо - рекао је Чавић.

Шеф Клуба СНСД Радован Вишковић рекао је и да ће посланици владајуће коалиције стати иза чланова комисије.

- Заштићемо чланове комисије од било каквих санкција - рекао Вишковић.

Предсједник Комисије за спровођење референдума Синиша Каран предложио је да Народна скупштина Српске утврди престанак мандата Републичкој комисији, након констатовања резултата референдума, и да је овласти само у дијелу који се односи на учешће у поступку пред Уставним судом БиХ.

Народна скупштина Републике Српске донијела је 15. јула одлуку о расписивању референдума о Дану Републике на цијелој територији Републике Српске.

(Агенције)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

зврк

11.10.2016 18:54

Чава штити комисију, А Чубриловиц гура одговорност на комисију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕНЗИОНЕРКА

11.10.2016 18:57

Чланови комисије су могли неприхватити рад у тој комисији, зато лаганини од 6 мјесеци до 5 година, а шта ћемо кад сте волови нек вас Додо воза како хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

11.10.2016 19:17

А шта да нису прихватли? Да им профитерска "национал"- социјал-демократија односно њена камарила накачи звоно издајника. Чавићу замјерам много тога, али за ово је у праву, да ли он ово користи у дневно политичке сврхе или мисли искрено , не знам, али да је у праву јесте... Прошле године муп Српске ухапси вехабије, нађе код њих оружије и војну опрему... Бакир им обезбједи адвокате... Тако да је вријеме да се и ми Срби вратимо Кочићу , у супротном завршићемо сви ко Давид Штрбац и Јазавац пред Судом.

Name

Члан библиотеке

11.10.2016 23:56

А зар нисмо већ Давид.? Потписујем први конентар. Све се може одбити, али паре и сујета никада. Какви су то правници? Питам се гдје и како завршише факултете.

Name

Истина

11.10.2016 20:13

Ово је тај нови заокрет у политици Савеза за промјене који је најавио Босиц... Удри на националистицку карту, то је једина добитна комбинација у РС-у...

ОДГОВОРИТЕ
Name

шатор

11.10.2016 21:35

Ко то не види, потпуни је слијепац. Само десно и без бриге за резултат на изборима. Прича о криминалу и корупцији у држави гдје 90% грађана изричито или прећутно подржава Додика је - прдимаховина.

Name

Случајно

11.10.2016 23:58

Ово мирише да је наступило откровење. Сад схватио шта су подржали. Спашавају себе.

Name

милан

11.10.2016 20:22

Ти људи нису имали другог избора него да раде ста им Додик казе. Исти је слуцај са свим људима запосленим у јавним институцијама, као у људима који раде у фирмама цији су власници у Додиковом дзепу. Сви су морали да изадју на референдум и изборе под пријетњом отказа. Да није ове репресије и застрасивања запослених Додик не би добио нити 10% подрске градјана. То је најјаднија врста репресије...када пријетис људима биједом. Национал-социализам је мила мајка у пордјењу са овим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

намет на вилајет

11.10.2016 23:59

Чуј нису имали избора? Избор је у нама.

Name

Љиљана

11.10.2016 20:40

Они су добили накнаду за свој назови рад,нека сами плате адвокате или нека им плате они који су их изабрали.Гојковицка вице на пацијенте на онкологији да нема времена за њих,да је заузета комисијом.....доктори или лијеците или се бавите политиком, а у току радног времана нема комисија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цава је прави господин

11.10.2016 21:56

Цава је убједљиво најбољи цовјек у политици и никад не дозвољава да нам неко продаје м'да под бубреге али је стално излозен најгорој непријатељској пропаганди којом се слузе лидери из сатора а народ редовно насједа на лаз локалних гебелса и присива Цави оно сто сатордзија и његови дупелисци раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаг

11.10.2016 22:35

Цавицу, опет дувас у Милина једра...да сте били паметнији и оградили се од референдума ( Додикове анкете), сад би били побједници. Не мозес бити "веци Србин" од Додика, ви сте опозиција и тако се понасајте. Казу људи...., "никад се не свадјај са будалом. Спустице те на свој ниво и прегазице те искуством"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјеомм

12.10.2016 06:36

Конацно тако и треба само јединствено према Сарајеву.СССС.

ОДГОВОРИТЕ