Čavić štiti Komisiju za referendum u Srpskoj

Poslanici srpskih stranaka u Skupštini Srpske rekli su tokom današnje diskusije o sprovedenom referendumu da će na sve načine da zaštite članove Komisije za sprovođenje referenduma u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 11.10.2016 | 20:09
Čavić štiti Komisiju za referendum u Srpskoj
Poslanik NDP Dragan Čavić zatražio je u ime klubova SDS, PDP, NDP i NS da NSRS obaveže Vladu da pruži finansijsku i pravnu zaštitu za članove komisije u sudskom procesu.

Čavić je rekao da najveću odgovornost za sprovedeni referendum snose poslanici koji su raspisali referendum.

- Nemamo pravo da ostavljamo članove komisije na cjedilu. Šta ako dobiju presuđujuće kazne koje mogu biti od šest mjeseci do pet godina. Oni će da robijaju, a mi, koji smo ih imenovali ćemo veselo da zviždimo - rekao je Čavić.

Šef Kluba SNSD Radovan Višković rekao je i da će poslanici vladajuće koalicije stati iza članova komisije.

- Zaštićemo članove komisije od bilo kakvih sankcija - rekao Višković.

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan predložio je da Narodna skupština Srpske utvrdi prestanak mandata Republičkoj komisiji, nakon konstatovanja rezultata referenduma, i da je ovlasti samo u dijelu koji se odnosi na učešće u postupku pred Ustavnim sudom BiH.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je 15. jula odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

(Agencije)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

zvrk

11.10.2016 18:54

Čava štiti komisiju, A Čubrilovic gura odgovornost na komisiju.

ODGOVORITE
Name

PENZIONERKA

11.10.2016 18:57

Članovi komisije su mogli neprihvatiti rad u toj komisiji, zato laganini od 6 mjeseci do 5 godina, a šta ćemo kad ste volovi nek vas Dodo voza kako hoće.

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

11.10.2016 19:17

А шта да нису прихватли? Да им профитерска "национал"- социјал-демократија односно њена камарила накачи звоно издајника. Чавићу замјерам много тога, али за ово је у праву, да ли он ово користи у дневно политичке сврхе или мисли искрено , не знам, али да је у праву јесте... Прошле године муп Српске ухапси вехабије, нађе код њих оружије и војну опрему... Бакир им обезбједи адвокате... Тако да је вријеме да се и ми Срби вратимо Кочићу , у супротном завршићемо сви ко Давид Штрбац и Јазавац пред Судом.

Name

Član biblioteke

11.10.2016 23:56

A zar nismo već David.? Potpisujem prvi konentar. Sve se može odbiti, ali pare i sujeta nikada. Kakvi su to pravnici? Pitam se gdje i kako završiše fakultete.

Name

Istina

11.10.2016 20:13

Ovo je taj novi zaokret u politici Saveza za promjene koji je najavio Bosic... Udri na nacionalisticku kartu, to je jedina dobitna kombinacija u RS-u...

ODGOVORITE
Name

šator

11.10.2016 21:35

Ko to ne vidi, potpuni je slijepac. Samo desno i bez brige za rezultat na izborima. Priča o kriminalu i korupciji u državi gdje 90% građana izričito ili prećutno podržava Dodika je - prdimahovina.

Name

Slučajno

11.10.2016 23:58

Ovo miriše da je nastupilo otkrovenje. Sad shvatio šta su podržali. Spašavaju sebe.

Name

milan

11.10.2016 20:22

Ti ljudi nisu imali drugog izbora nego da rade sta im Dodik kaze. Isti je slucaj sa svim ljudima zaposlenim u javnim institucijama, kao u ljudima koji rade u firmama ciji su vlasnici u Dodikovom dzepu. Svi su morali da izadju na referendum i izbore pod prijetnjom otkaza. Da nije ove represije i zastrasivanja zaposlenih Dodik ne bi dobio niti 10% podrske gradjana. To je najjadnija vrsta represije...kada prijetis ljudima bijedom. Nacional-socializam je mila majka u pordjenju sa ovim.

ODGOVORITE
Name

namet na vilajet

11.10.2016 23:59

Čuj nisu imali izbora? Izbor je u nama.

Name

Ljiljana

11.10.2016 20:40

Oni su dobili naknadu za svoj nazovi rad,neka sami plate advokate ili neka im plate oni koji su ih izabrali.Gojkovicka vice na pacijente na onkologiji da nema vremena za njih,da je zauzeta komisijom.....doktori ili lijecite ili se bavite politikom, a u toku radnog vremana nema komisija

ODGOVORITE
Name

Cava je pravi gospodin

11.10.2016 21:56

Cava je ubjedljivo najbolji covjek u politici i nikad ne dozvoljava da nam neko prodaje m'da pod bubrege ali je stalno izlozen najgoroj neprijateljskoj propagandi kojom se sluze lideri iz satora a narod redovno nasjeda na laz lokalnih gebelsa i prisiva Cavi ono sto satordzija i njegovi dupelisci rade

ODGOVORITE
Name

Jag

11.10.2016 22:35

Cavicu, opet duvas u Milina jedra...da ste bili pametniji i ogradili se od referenduma ( Dodikove ankete), sad bi bili pobjednici. Ne mozes biti "veci Srbin" od Dodika, vi ste opozicija i tako se ponasajte. Kazu ljudi...., "nikad se ne svadjaj sa budalom. Spustice te na svoj nivo i pregazice te iskustvom"

ODGOVORITE
Name

Andjeomm

12.10.2016 06:36

Konacno tako i treba samo jedinstveno prema Sarajevu.SSSS.

ODGOVORITE