Милион марака за социјална давања

Центар за социјални рад у Вишеграду издваја годишње око милион конвертиблиних марака за социјалне потребе материјално угрожених грађана.

Република Српска 11.10.2016 | 19:35
Милион марака за социјална давања
Овој категорији грађана помоћ је скоро свакодневно потребна.

Вишеград као просоцијана средина има више од 70 корисника сталне социјалне помоћи и 300 оних који добијају додатке за помоћ и његу другог лица", каже в.д. директора Центра за социјални рад Дејан Савић.

Ових дана је и акција подјеле огревног дрвета лицима са минималним или никаквих личним примањима и онима који су у стању социјалне или здравствене потребе. Дрво корисницима довозе на кућни праг, како се не би излагали трошковима превоза огрева.

Средства за ову намјену обезбјеђена су у буџету општине и ове године ће огревно дрво добити 90 породица, за 20 више него у претходном периоду", рекао је Савић.

Свака породица ће добити по два кубна метра огревног дрвета.

Центар за социјални рад издваја средства и за кориснике смјештаја у старачким домовима и геријатријским установама као што су оне у: Рогатици, Сарајеву, Приједору и Вишеграду.

Осим овога, корисници социјалне помоћи добијају и пакете са намирницама и хигијенским средствима поводом вјерских празника.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар