Milion maraka za socijalna davanja

Centar za socijalni rad u Višegradu izdvaja godišnje oko milion konvertiblinih maraka za socijalne potrebe materijalno ugroženih građana.

Republika Srpska 11.10.2016 | 19:35
Milion maraka za socijalna davanja
Ovoj kategoriji građana pomoć je skoro svakodnevno potrebna.

Višegrad kao prosocijana sredina ima više od 70 korisnika stalne socijalne pomoći i 300 onih koji dobijaju dodatke za pomoć i njegu drugog lica", kaže v.d. direktora Centra za socijalni rad Dejan Savić.

Ovih dana je i akcija podjele ogrevnog drveta licima sa minimalnim ili nikakvih ličnim primanjima i onima koji su u stanju socijalne ili zdravstvene potrebe. Drvo korisnicima dovoze na kućni prag, kako se ne bi izlagali troškovima prevoza ogreva.

Sredstva za ovu namjenu obezbjeđena su u budžetu opštine i ove godine će ogrevno drvo dobiti 90 porodica, za 20 više nego u prethodnom periodu", rekao je Savić.

Svaka porodica će dobiti po dva kubna metra ogrevnog drveta.

Centar za socijalni rad izdvaja sredstva i za korisnike smještaja u staračkim domovima i gerijatrijskim ustanovama kao što su one u: Rogatici, Sarajevu, Prijedoru i Višegradu.

Osim ovoga, korisnici socijalne pomoći dobijaju i pakete sa namirnicama i higijenskim sredstvima povodom vjerskih praznika.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar