Илиев: Партизанова четири нападача су најбољи у држави!

Упозорење из Хумске - не прескакати седам разреда фудбалског образовања одједном.

Фудбал 13.10.2016 | 16:00
Илиев: Партизанова четири нападача су најбољи у држави!
Појављивање Ђорђа Јовановића на утакмици са ПАОК-ом и његов погодак у тек другом мечу за сениорски тим Партизана (дебитовао недавно против Зете) разгалили су срца Гробара, уверених да у 17-годишњем центарфору има материјала за много веће домете него што је гол у ревији посвећеној Саши Илићу.

Штавише, у Хумској 1 високо вреднују момка из “класе 1999”, истичући да је само један од фудбалера са којима се правилно ради и да за навалу Парног ваљка у годинама које следе не би требало бринути. Тим пре што је клуб “везао” Јовановића професионалним уговором до лета 2018. (биће продужен кад постане пунолетан), што је на исти начин у претходном прелазном року осигурао Саву Петрова (до 2021), као и да су Марку Николићу тренутно на располагању нешто старији Урош Ђурђевић (1994) и убедљиво најмлађи члан првог тима Душан Влаховић (2000), о чијем се потенцијалу доста говори.

“Презадовољни смо нашом децом. За Јовановића, Петрова и Влаховића могу слободно да кажем да су најбољи нападачи у својим годиштима које Србија има. Још кад се њима дода Урош Ђурђевић, чији квалитет све чешће долази до изражаја, а који је од свих из генерације 1994. најбољи шпиц у држави, убеђен сам да је то “лудачки” потенцијал и да су сва четворица будућност клуба”, уверава Ивица Илиев, спортски директор Партизана, у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Према његовим речима, тек промовисани Ђорђе Јовановић није случајно доспео на насловнице само дан после дуела са солунском екипом.

“Начин на који смо с њим радили је пут којим би Партизан требало да се креће. У тренутку кад сам дошао за спортског директора Ђоле је поред свог имена имао само два гола за омладинце. Гледајући га на тренинзима и утакмицама проценили смо да заслужује шансу, па је позван на припреме, на Кипру је показао таленат, али је одлуком директора Омладинске школе Партизана Миодрага Радовића и мојом враћен на усавршавање у кадете. На тај потез смо се одлучили само из разлога да би имао континуитет игара и како би радио оно што најбоље зна - давао голове”.

Испоставило се као погодак у мету, јер је момак из Лепосавића ове сезоне експлодирао, дао је 15 голова на десет утакмица на теренима Омладинске лиге и закуцао на врата првог тима.

“Исто је урађено са штопером Страхињом Бошњаком (1999). Јовановић и он су враћени корак уназад како би имали мечеве у ногама. Издоминирали су и у клубу и у репрезентацији, зато сад у омладинцима играју против дечака рођених 1998. То је пут. Развијају се правилно, а не прескачу седам разреда одједном. Да смо их убацили у први тим, сигуран сам да би стагнирали. Назадовали, можда”.

Иако није изговорио, чини се да је том реченициом Илиев “гађао” Душана Влаховића, који је зимус, са само 16 година, директно из кадета пребачен у први тим, где још чека одговарајућу шансу.

“Не, не, не… Нисам на њега мислио, јер од сваког правила постоје изузеци”.

Најгора ствар која може да се деси Ђорђу Јовановићу јесте да помисли да је постао играч после једног гола или да је већ сад вредан првог тима, у чијој навали - редом - играју Урош Ђурђевић, Валери Божинов, Никола Ђурђић и Душан Влаховић. Знају то и у Хумској, уверавајући да су способни да “воде” каријеру 17-годишњег талента.

“Од тренера Николића зависи ко ће и кад добити прилику у првом тиму. Ово је Ђорђу била награда за оно што је учинио досад, међутим, још није достигао ниво да би одмах играо за сениор. У јавности се, понекад, ствара слика како би требало да гурамо таленте без обзира на њихове године, а онда се питамо зашто нам одлазе брзо у иностранство. Чини ми се да некад радимо супротно идејама и убеђењима. Дај да учинимо оно што причамо, да тој деци конкретним потезима покажемо да смо ми у праву, да им дамо повода да верују у наш пројекат”, додао је на крају разговора за наш портал Ивица Илиев, спортски директор црно-белих.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар