Iliev: Partizanova četiri napadača su najbolji u državi!

Upozorenje iz Humske - ne preskakati sedam razreda fudbalskog obrazovanja odjednom.

Fudbal 13.10.2016 | 16:00
Iliev: Partizanova četiri napadača su najbolji u državi!
Pojavljivanje Đorđa Jovanovića na utakmici sa PAOK-om i njegov pogodak u tek drugom meču za seniorski tim Partizana (debitovao nedavno protiv Zete) razgalili su srca Grobara, uverenih da u 17-godišnjem centarforu ima materijala za mnogo veće domete nego što je gol u reviji posvećenoj Saši Iliću.

Štaviše, u Humskoj 1 visoko vrednuju momka iz “klase 1999”, ističući da je samo jedan od fudbalera sa kojima se pravilno radi i da za navalu Parnog valjka u godinama koje slede ne bi trebalo brinuti. Tim pre što je klub “vezao” Jovanovića profesionalnim ugovorom do leta 2018. (biće produžen kad postane punoletan), što je na isti način u prethodnom prelaznom roku osigurao Savu Petrova (do 2021), kao i da su Marku Nikoliću trenutno na raspolaganju nešto stariji Uroš Đurđević (1994) i ubedljivo najmlađi član prvog tima Dušan Vlahović (2000), o čijem se potencijalu dosta govori.

“Prezadovoljni smo našom decom. Za Jovanovića, Petrova i Vlahovića mogu slobodno da kažem da su najbolji napadači u svojim godištima koje Srbija ima. Još kad se njima doda Uroš Đurđević, čiji kvalitet sve češće dolazi do izražaja, a koji je od svih iz generacije 1994. najbolji špic u državi, ubeđen sam da je to “ludački” potencijal i da su sva četvorica budućnost kluba”, uverava Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, u razgovoru za MOZZART Sport.

Prema njegovim rečima, tek promovisani Đorđe Jovanović nije slučajno dospeo na naslovnice samo dan posle duela sa solunskom ekipom.

“Način na koji smo s njim radili je put kojim bi Partizan trebalo da se kreće. U trenutku kad sam došao za sportskog direktora Đole je pored svog imena imao samo dva gola za omladince. Gledajući ga na treninzima i utakmicama procenili smo da zaslužuje šansu, pa je pozvan na pripreme, na Kipru je pokazao talenat, ali je odlukom direktora Omladinske škole Partizana Miodraga Radovića i mojom vraćen na usavršavanje u kadete. Na taj potez smo se odlučili samo iz razloga da bi imao kontinuitet igara i kako bi radio ono što najbolje zna - davao golove”.

Ispostavilo se kao pogodak u metu, jer je momak iz Leposavića ove sezone eksplodirao, dao je 15 golova na deset utakmica na terenima Omladinske lige i zakucao na vrata prvog tima.

“Isto je urađeno sa štoperom Strahinjom Bošnjakom (1999). Jovanović i on su vraćeni korak unazad kako bi imali mečeve u nogama. Izdominirali su i u klubu i u reprezentaciji, zato sad u omladincima igraju protiv dečaka rođenih 1998. To je put. Razvijaju se pravilno, a ne preskaču sedam razreda odjednom. Da smo ih ubacili u prvi tim, siguran sam da bi stagnirali. Nazadovali, možda”.

Iako nije izgovorio, čini se da je tom rečeniciom Iliev “gađao” Dušana Vlahovića, koji je zimus, sa samo 16 godina, direktno iz kadeta prebačen u prvi tim, gde još čeka odgovarajuću šansu.

“Ne, ne, ne… Nisam na njega mislio, jer od svakog pravila postoje izuzeci”.

Najgora stvar koja može da se desi Đorđu Jovanoviću jeste da pomisli da je postao igrač posle jednog gola ili da je već sad vredan prvog tima, u čijoj navali - redom - igraju Uroš Đurđević, Valeri Božinov, Nikola Đurđić i Dušan Vlahović. Znaju to i u Humskoj, uveravajući da su sposobni da “vode” karijeru 17-godišnjeg talenta.

“Od trenera Nikolića zavisi ko će i kad dobiti priliku u prvom timu. Ovo je Đorđu bila nagrada za ono što je učinio dosad, međutim, još nije dostigao nivo da bi odmah igrao za senior. U javnosti se, ponekad, stvara slika kako bi trebalo da guramo talente bez obzira na njihove godine, a onda se pitamo zašto nam odlaze brzo u inostranstvo. Čini mi se da nekad radimo suprotno idejama i ubeđenjima. Daj da učinimo ono što pričamo, da toj deci konkretnim potezima pokažemo da smo mi u pravu, da im damo povoda da veruju u naš projekat”, dodao je na kraju razgovora za naš portal Ivica Iliev, sportski direktor crno-belih.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar