Нешто се велико крчка, али колико је све то реално?!

ПСЖ се примирио због бомбе од 200.000.000 евра или се Барси спрема ултиматум?! Добијамо ли новог најскупљег играча свих времена?

Фудбал 13.10.2016 | 14:00
Нешто се велико крчка, али колико је све то реално?!
Информација долази са Острва, из таблоидне кухиње Сана, треба је узети са резервом, али има и она стара о диму и ватри... Суштина је да ПСЖ спрема офанзиву на Нејмара. И то задовљство би могло да их кошта преко 200.000.000 евра!

План је да  ПСЖ следећег лета крене у офанзиву на младу звезду Барселоне. Нејмар има уговор са Барселоном до 2021. године и откупну калузулу која следећег лета износи 200.000.000 евра, а наредних година ће прогресивно да расте. Тако ће обештећење 2018. износити 222.000.000, а у лето 2019. године чак 250.000.000 евра. Сакле, Свецима је најисплативије да следећег лета крену на све или ништа. Мада, када неко има 200.000.000 евра, лако би нашао и додатних двадесетак или педесет.

Пари Сен Жермен нас је претходних година - тачније од уласка арапског капитала - навикао на бомбастичне трансфере Пастореа, Тијага Силве, Ибрахимовића, Лукаса Море,Лавеција, Каванија, Ди Марије, Давида Луиза... Шесторицу фудбалера су платили скупље од 40.000.000 евра. Али прошлог лета су затајили. Од великих трансфера су реализовали само доласке Криховјака и Хесеа, што ипак није по досадашњим стандардима. Поготово што су остали без прве звезде Златана Ибрахимовића и веровало се да ће довести макар подједнако атрактивну замену.

Свеци од доласка Ибрахимовића јуре неког из ешалона суперстарова попут Роналда илиМесија. Међутим, како је све већа вероватноћа да ће двојица најбољих завршити каријере у шпанским гигантима, ПСЖ се окренуо играчу који је у перспективи најближи статусу Месија иРоналда. Наравно, реч је о Нејмару. Још прошлог лета су покушали да ангажују Бразилца, али је Барселона одолела. Нејмар није био тако гадљив на понуде из Париза па је преко својих представника преговарао о условима сарадње и на столу имао уговор који би га изједначи са Месијем на листи најплаћенијих фудбалера света.

Међутим, Барса није хтела ни да чује за преговоре. Али ако следћег лета ПСЖ дође са понудом од 200.000.000 евра и Нејмаровим пристанком, Барселона ће бити немоћна јер ће Французи активирати откупну клаузулу Бразилца. Одласком Ибрахимовића и Луиза, ПСЖ је уштедео велики новац, испеглао папире према финансијском фер-плеју и отворио могућност да потроши 200.000.000 евра на једног играча.

Ипак, постоји и друга страна медаље. Зашто се ова прича појавила баш сада? У тренутку када Нејмар преговара о новим уговору са Барселоном. Већ месецима траје натезање са Каталонцима око новог уговора. Нејмар и његови заступници су до сада често показивали да их интересује искључиво што већи новац и покушавају да избоксују што боље услове, па би интересовање Пари Сен Жермена могло да буде искоришћено као ултиматум за окидач у преговорима са Барселоном. Односно претња шпанском шампиону да Бразилцу понуди идентичне услове онима које има Меси.

А Меси ипак не воли када није број један у свим параметрима у свом клубу... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар