Nešto se veliko krčka, ali koliko je sve to realno?!

PSŽ se primirio zbog bombe od 200.000.000 evra ili se Barsi sprema ultimatum?! Dobijamo li novog najskupljeg igrača svih vremena?

Fudbal 13.10.2016 | 14:00
Nešto se veliko krčka, ali koliko je sve to realno?!
Informacija dolazi sa Ostrva, iz tabloidne kuhinje Sana, treba je uzeti sa rezervom, ali ima i ona stara o dimu i vatri... Suština je da PSŽ sprema ofanzivu na Nejmara. I to zadovljstvo bi moglo da ih košta preko 200.000.000 evra!

Plan je da  PSŽ sledećeg leta krene u ofanzivu na mladu zvezdu Barselone. Nejmar ima ugovor sa Barselonom do 2021. godine i otkupnu kaluzulu koja sledećeg leta iznosi 200.000.000 evra, a narednih godina će progresivno da raste. Tako će obeštećenje 2018. iznositi 222.000.000, a u leto 2019. godine čak 250.000.000 evra. Sakle, Svecima je najisplativije da sledećeg leta krenu na sve ili ništa. Mada, kada neko ima 200.000.000 evra, lako bi našao i dodatnih dvadesetak ili pedeset.

Pari Sen Žermen nas je prethodnih godina - tačnije od ulaska arapskog kapitala - navikao na bombastične transfere Pastorea, Tijaga Silve, Ibrahimovića, Lukasa More,Lavecija, Kavanija, Di Marije, Davida Luiza... Šestoricu fudbalera su platili skuplje od 40.000.000 evra. Ali prošlog leta su zatajili. Od velikih transfera su realizovali samo dolaske Krihovjaka i Hesea, što ipak nije po dosadašnjim standardima. Pogotovo što su ostali bez prve zvezde Zlatana Ibrahimovića i verovalo se da će dovesti makar podjednako atraktivnu zamenu.

Sveci od dolaska Ibrahimovića jure nekog iz ešalona superstarova poput Ronalda iliMesija. Međutim, kako je sve veća verovatnoća da će dvojica najboljih završiti karijere u španskim gigantima, PSŽ se okrenuo igraču koji je u perspektivi najbliži statusu Mesija iRonalda. Naravno, reč je o Nejmaru. Još prošlog leta su pokušali da angažuju Brazilca, ali je Barselona odolela. Nejmar nije bio tako gadljiv na ponude iz Pariza pa je preko svojih predstavnika pregovarao o uslovima saradnje i na stolu imao ugovor koji bi ga izjednači sa Mesijem na listi najplaćenijih fudbalera sveta.

Međutim, Barsa nije htela ni da čuje za pregovore. Ali ako sledćeg leta PSŽ dođe sa ponudom od 200.000.000 evra i Nejmarovim pristankom, Barselona će biti nemoćna jer će Francuzi aktivirati otkupnu klauzulu Brazilca. Odlaskom Ibrahimovića i Luiza, PSŽ je uštedeo veliki novac, ispeglao papire prema finansijskom fer-pleju i otvorio mogućnost da potroši 200.000.000 evra na jednog igrača.

Ipak, postoji i druga strana medalje. Zašto se ova priča pojavila baš sada? U trenutku kada Nejmar pregovara o novim ugovoru sa Barselonom. Već mesecima traje natezanje sa Kataloncima oko novog ugovora. Nejmar i njegovi zastupnici su do sada često pokazivali da ih interesuje isključivo što veći novac i pokušavaju da izboksuju što bolje uslove, pa bi interesovanje Pari Sen Žermena moglo da bude iskorišćeno kao ultimatum za okidač u pregovorima sa Barselonom. Odnosno pretnja španskom šampionu da Brazilcu ponudi identične uslove onima koje ima Mesi.

A Mesi ipak ne voli kada nije broj jedan u svim parametrima u svom klubu... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar