А шта сад кажу Саво и Радован о Душану Тадићу?!

Само смо имали другачија мишљења, Тадић је израстао… Стручњаци који су Душана Тадића избацили из репрезентације и поручили му да није потребан Србији, сада тврде да није било сукоба већ само различлитих мишљења.

Фудбал 11.10.2016 | 18:00
А шта сад кажу Саво и Радован о Душану Тадићу?!
О часу фудбала који је Душан Тадић држао Аустријанцима на Маракани и носио Србију до победе, још се прича. Одавно неки играч није частио српске навијаче таквом фудбалском посластицом. Због Тадића ће навијачи опет веровати у репрезентацију, због њега ће клинци почети да тренирају фудбал…

А мало је фалило да Тадић попут многих навијача Србије гледа меча против Аустрије из фотеље и са далијинским у руци. Тадић је после очајних претходних квалификација избачен из репрезентације пред пријатељски меч са Пољском.

Тада је из медија сазнао да га је тадашњи стратег Радован Ћурчић прецртао иако је одиграо 34 од могућих 38 премијерлигашких мечева у Саутемтпону. Тадић се тада огласио саопштењем и замерио селектору на кукавичлуку што се није удостојио да му се лично обрати и каже разлоге непозивања у А тим.

“Веома сам изненађен. Репрезентација Србије је изнад Ћурчића и Тадића. Изненадило ме је време када се одлучио да каже све то. Када будем мислио да је право време, даћу одговоре на оно што је изречено у разним медијима”, немушто је тада Ћурчић објаснио прецртавања Тадића.

Врата националног тима је Тадићу потпуно залупшио тадашњи директор репрезентације и потпредседник Савеза Саво Милошевић. Као један од највећих покровитеља Ћурчићевогстажа у ФСС, Милошевић је осуо паљбу по Тадићу и поручио му да заборави на дрес Србије.

“Душан Тадић је показао да је одлука селектора била исправна јер се из његових изјава јасно може закључити да је лични интерес ставио испред интереса репрезентације. Тадић је овим чином показао да мисли само на себе и да за репрезентацију не мари. Када неко мисли да је богом дан, да је бољи од осталих, таквом, ма како се он звао, није место у репрезентацији. Србији су у овом тренутку потребни они који су спремни да своје људске и играчке квалитете подреде колективу. На крају желим да му поручим да је у заблуди ако мисли да ће се у будућности његов статус у репрезентацији после свега овог што је урадио променити. Такви репрезентацији нису потребни”, рекао је тада Милошевић.

Било је то у марту ове године… Срећом, Ћурчић је убрзо смењен, а Милошевић је напустио једну од две функције у ФСС и колико-толико се дистанцирао од репрезентације. Нови селектор Муслин, не само да је вратио Тадића у тим, већ га је промовисао у кључног играча а маестро из Бачке Тополе му враћа са каматом и носи Србију као Мундијалу.

Шта сада кажу Милошевић и Ћурчић? Како ли су се осећали док су гледали фудбалски плесДушана Тадића против Аустријанаца?

Милошевић је све то посматрао из свечане ложе…

“Тадић је апсолутно најбољи на терену. Стварно капа доле, свака част. Никад се нисмо свађали, једноставно се десило да у једном тренутку имамо различита мишљења. Фудбал није егзактна наука, па да постоји само  једно виђење. Потпуно је нормално да неко види једно решење, а неко опет нешто другачије”, рекао је Милошевић за Информер.

Радован Ћурчић се такође придружује честиткама.

“Србија заиста игра феноменално и веома се радујем што се репрезентација налази на првом месту у групи. Посебно ми је драго што Тадић игра у животној форми. Видим да је израстао у играча који је вођа репрезентације. Пружа много Орловима и дефинитивно је главни 'кривац' за бодове које смо освојили. Препознаје се велика жеља фудбалера, а само је питање у каквој је форми играч у датом тренутку. Заборавља се да је Тадић код мене у тиму одиграо све квалификационе утакмице за ЕП. Имали смо сувише проблема у претходном периоду који су наштетили атмосфери у репрезентацији и не желим да изјавама скрећем пажњу на себе”, рекао је Ћурчић за Ало.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар