A šta sad kažu Savo i Radovan o Dušanu Tadiću?!

Samo smo imali drugačija mišljenja, Tadić je izrastao… Stručnjaci koji su Dušana Tadića izbacili iz reprezentacije i poručili mu da nije potreban Srbiji, sada tvrde da nije bilo sukoba već samo različlitih mišljenja.

Fudbal 11.10.2016 | 18:00
A šta sad kažu Savo i Radovan o Dušanu Tadiću?!
O času fudbala koji je Dušan Tadić držao Austrijancima na Marakani i nosio Srbiju do pobede, još se priča. Odavno neki igrač nije častio srpske navijače takvom fudbalskom poslasticom. Zbog Tadića će navijači opet verovati u reprezentaciju, zbog njega će klinci početi da treniraju fudbal…

A malo je falilo da Tadić poput mnogih navijača Srbije gleda meča protiv Austrije iz fotelje i sa dalijinskim u ruci. Tadić je posle očajnih prethodnih kvalifikacija izbačen iz reprezentacije pred prijateljski meč sa Poljskom.

Tada je iz medija saznao da ga je tadašnji strateg Radovan Ćurčić precrtao iako je odigrao 34 od mogućih 38 premijerligaških mečeva u Sautemtponu. Tadić se tada oglasio saopštenjem i zamerio selektoru na kukavičluku što se nije udostojio da mu se lično obrati i kaže razloge nepozivanja u A tim.

“Veoma sam iznenađen. Reprezentacija Srbije je iznad Ćurčića i Tadića. Iznenadilo me je vreme kada se odlučio da kaže sve to. Kada budem mislio da je pravo vreme, daću odgovore na ono što je izrečeno u raznim medijima”, nemušto je tada Ćurčić objasnio precrtavanja Tadića.

Vrata nacionalnog tima je Tadiću potpuno zalupšio tadašnji direktor reprezentacije i potpredsednik Saveza Savo Milošević. Kao jedan od najvećih pokrovitelja Ćurčićevogstaža u FSS, Milošević je osuo paljbu po Tadiću i poručio mu da zaboravi na dres Srbije.

“Dušan Tadić je pokazao da je odluka selektora bila ispravna jer se iz njegovih izjava jasno može zaključiti da je lični interes stavio ispred interesa reprezentacije. Tadić je ovim činom pokazao da misli samo na sebe i da za reprezentaciju ne mari. Kada neko misli da je bogom dan, da je bolji od ostalih, takvom, ma kako se on zvao, nije mesto u reprezentaciji. Srbiji su u ovom trenutku potrebni oni koji su spremni da svoje ljudske i igračke kvalitete podrede kolektivu. Na kraju želim da mu poručim da je u zabludi ako misli da će se u budućnosti njegov status u reprezentaciji posle svega ovog što je uradio promeniti. Takvi reprezentaciji nisu potrebni”, rekao je tada Milošević.

Bilo je to u martu ove godine… Srećom, Ćurčić je ubrzo smenjen, a Milošević je napustio jednu od dve funkcije u FSS i koliko-toliko se distancirao od reprezentacije. Novi selektor Muslin, ne samo da je vratio Tadića u tim, već ga je promovisao u ključnog igrača a maestro iz Bačke Topole mu vraća sa kamatom i nosi Srbiju kao Mundijalu.

Šta sada kažu Milošević i Ćurčić? Kako li su se osećali dok su gledali fudbalski plesDušana Tadića protiv Austrijanaca?

Milošević je sve to posmatrao iz svečane lože…

“Tadić je apsolutno najbolji na terenu. Stvarno kapa dole, svaka čast. Nikad se nismo svađali, jednostavno se desilo da u jednom trenutku imamo različita mišljenja. Fudbal nije egzaktna nauka, pa da postoji samo  jedno viđenje. Potpuno je normalno da neko vidi jedno rešenje, a neko opet nešto drugačije”, rekao je Milošević za Informer.

Radovan Ćurčić se takođe pridružuje čestitkama.

“Srbija zaista igra fenomenalno i veoma se radujem što se reprezentacija nalazi na prvom mestu u grupi. Posebno mi je drago što Tadić igra u životnoj formi. Vidim da je izrastao u igrača koji je vođa reprezentacije. Pruža mnogo Orlovima i definitivno je glavni 'krivac' za bodove koje smo osvojili. Prepoznaje se velika želja fudbalera, a samo je pitanje u kakvoj je formi igrač u datom trenutku. Zaboravlja se da je Tadić kod mene u timu odigrao sve kvalifikacione utakmice za EP. Imali smo suviše problema u prethodnom periodu koji su naštetili atmosferi u reprezentaciji i ne želim da izjavama skrećem pažnju na sebe”, rekao je Ćurčić za Alo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar