Тадићеви први кораци: Био је бојажљив и није се наметао, али се таленат одмах видео!

О Душану Тадићу бруји не само фудбалска Србија, већ и Европа. Нико није остао равнодушан на његове сјајне партије у квалификацијама за Мундијал 2018, поготово на две асистенције и гол за победу против Аустрије (3:2). "Орлови" коначно имају вођу, добили су играча каквог дуго нису имали, а његови први тренери за "Блиц" су открили какви су били Тадићеви први кораци.

Фудбал 13.10.2016 | 12:30
Тадићеви први кораци: Био је бојажљив и није се наметао, али се таленат одмах видео!
Био је стидљив, али опасно талентован

Лео Андреучић, први тренер Душана Тадића у ФК ТСЦ Бачка Топола, где је нова "десетка" Србије направила прве кораке, каже да добро памти 25. јул 1998. године, када је први пут дошао на тренинг.

- Био је бојажљив и није се наметао. Али огроман таленат се одмах видео. И данас је умерен, то га прати од малих ногу, а постао је фантастичан играч. Један је од бољих везњака у Европи, технички савршен, дисциплинован. Одушевљен сам у каквог је играча израстао - поручује Андреучић.

Он је додао и да се са везистом Саутемптона и данас чује, те да га Тадић назове и дође да га посети када је у Бачкој Тополи.

И то довољно говори о Тадићевим људским квалитетима.

Културан играч из домаћинске породице

Бране Новаковић, Душанов тренер када је он прешао у Војводину 2002. године, каже да је Тадић био тих играч, али вансеријски таленат.

- Радио сам с њим три године. На почетку није био запажен, али убрзо се наметнуо. Увек сам волео такве играче, тако организоване, талентоване. Показао је да долази из културне и домаћинске породице. Данас је озбиљан играч, у јакој лиги, где не можеш да играш ако ниси квалитетан - додаје Новаковић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар